Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir İl Gençlik Kongresi Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kongreye, CHP İl Başkanı Recep Taşel, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ilçe kadın ve gençlik kolları yöneticileri ve partililer katıldı.

CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları başkanlığına aday olan Cem Diler yaptığı konuşmada memleketin aydınlık yüzleri devrimci geçleri olduğunu söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu durumun ortada her geçen gün çıkmaza sürüklendiğimizi öne süren Diler, "Gün geçmiyor ki şehit haberleri gelmesin. Gün geçmiyor ki annelerimiz babalarımız zaten zor şartlarda çalıştırıldığı işten çıkarılmasın, gün geçmiyor ki, ülkemizde aç olduğu için işsiz olduğu için insanlar canına kıymasın. Büyüklerimiz açlığından kimse ölmez derlerdi ama artık günümüz şartlarında insanlar açlıktan ölüyor, canını kıyıyor, intihar ediyor" dedi.

Kadınlar ve çocukların her gün tacize tecavüze uğrayıp öldürüldüğünü vurgulayan CHP İl Gençlik Kolları Başkan adayı Cem Diler şunları söyledi:

"Ama bazıları hala etek boyuna rızası olup olmadığını bakıyor, işçinin, köylünün, gariban halkın her geçen gün beli bükülüyor. Öğrenciler Laik bilimsel eğitim alması gerekirken, eğitim müfredatının içi boşaltılıyor. Öğrencilere, öğrenme düşünme sorgulama deniliyor. Nerede ülkesi için halkı için iyi bir şeyler yapmaya çalışan birisi çıksa anında engelleniyor.

Öğrenciler gazeteciler eğiticiler tutuklu, siyasilere her geçen gün baskı artıyor, ağza alınmayacak laflar söyleniyor, hakaret ediliyor.

Bizler CHP Gençlik Kolları olarak biliyor ve söylüyoruz ki bu düzen ancak ve ancak bizler gençler değiştirebilir ve değiştirecektir de, Baskılara engellemelere boyun eğmeyeceğiz, dik duracağız, sıkılmış birer yumr8uk gibi gereceğiz hayata. Yılmayacağız, usanmayacağız, yorulmayacağız, mücadele edeceğiz. Umudumuzu büyüteceğiz, iktidara geleceğiz, üstüne üstüne yürüyeceğiz, baharı örgütleyeceğiz.

Tek Liste ile girilen CHP Eskişehir İl Gençlik Kolları seçimde Cem Diler başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

"Buse Aksu, Aynur Anabazlı, Yağız Bilginer, Umut Doğan, Sevilnaz Durur, Halil Emre, Ömer Kaplan, Devran Kaya, Sinem Küçükdeveci, Cengiz Özat, Murat Sarısu, Semra Son, Muharrem Toprak ve Gökhan Yürükcü."

Kurultay delegelerinin isimleri de şunlar:                                                        

Merve Baki Avcı, Ufuk Çiftçi, Mehmet Oğuzhan Demir, Deniz Demirbilek, Cem Diler, Selcan Durur ve Niyazi Yılmaz.

Editör: TE Bilişim