CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan Soma Faciası Davasının duruşmalarına katılarak madenci yakınları ile dayanışma sergiledi. Çakırözer, “301 kardeşimiz göre göre ölüme gönderildi. Soma Katliamını unutmadık, unutturmayacağız. Kamuoyunu Akhisar'daki duruşmalara aktif olarak katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Manisa'da partilerinin hükümet kurma çalışmaları sırasındaki duruşunu kamuoyuna aktarmak için temaslarda bulunan CHP heyetinde yer alan Samsun milletvekili Hayati Tekin, Ankara milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve Eskişehir miletvekili Çakırözer, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan Soma Davası duruşmalarına da katıldı. Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Manisa CHP İl Başkanı Mustafa Ada'nın da yer aldığı CHP heyeti ölen madencilerin yakınlarıyla da bir araya geldi.

Çakırözer ziyaret ile ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“301 maden şehidimizi kaybedişimizin üzerinden neredeyse 500 gün geçti. Ne gerçek sorumluları bulundu ne de verilen sözler tutuldu. Bugün Soma Katliamı Davası duruşmalarının 7. günündeyiz. Biz buna asla kaza demiyoruz demeyeceğiz. Gerekli önlemlerin bile bile alınmadığı, madencilerin göre göre ölüme gönderildiği bir katliam bu. Bu dava hepimizin davasıdır. Biz başka Somalar, Ermenekler olmasın istiyoruz. Kara elmasın kara haberlere yol açmadığı bir ülke için çalışıyoruz. Burada çalışırken hayatını kaybeden 301 kardeşimiz ve onların acılı aileleri için de bu davanın peşini bırakmayacağız. Soma'yı unutmadık, unutturmayacağız. Tüm kamuoyunu Akhisar'da görülmekte olan davaya aktif katılarak madenci yakınları ile dayanışmaya davet ediyoruz”

Manisa çiftçisine söz
Akhisar Ziraat Odası'nda Manisalı çiftçilerle de bir araya gelen CHP milletvekili heyeti, AKP ile koalisyon kurma görüşmelerinde çiftçilerin sorunlarının da CHP tarafından gündeme getirildiğini belirterek, “Çiftçimizin girdi maliyetlerinin düşürülmesi bizim için olmazsa olmaz konudur. CHP'nin içinde yer alacağı bir hükümette mutlaka ama mutlaka tarımda kullanılacak mazotun litresi 1.5 liraya düşürülecektir” mesajını verdi.
CHP'li vekiller Manisa'da Tabip Odası, Baro, sendikalar ve diğer sivil toplum örgütleri ile de görüşmeler yaptılar.

Editör: TE Bilişim