Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, geçtiğimiz Cuma günü yasallaşan “Danıştay Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” ile ilgili açıklama yaparak, Yüksek Yargı’ya açıkça darbe yaptığını dile getirdi.
 
YARGI YAP-BOZ TAHTASI
 
AKP’nin İktidara geldiği günden bu yana yargıya müdahale ettiğini, kendi gücünü egemen kılmak için çeşitli yollara başvurduğunu dile getiren CHP’li Yüksel; “Bu güne kadar Yüksek Yargı’ya hakim olmak adına üye sayısını artıran iktidar partisi, baktı ki olmuyor, çareyi Yargıtay ve Danıştay üyelerinin hepsini tasfiye ederek alenen darbe yapmakta buldu. Yasa ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin üyelikleri bir gecede düştü. Bunların yerine Cumhurbaşkanı'nın bizzat seçeceği kişiler getirilecek. Tabi tahmin edileceği üzere, Cumhurbaşkanı ile çay toplayıp boy boy fotoğraf çektiren Yargıtay ve Danıştay Başkan, Başsavcı, Başkanvekili ve Daire Başkanları’nın koltuklarına dokunmayacaklar. AKP hakimiyet kurmak adına Yargı’yı yap-boz tahtasına çevirdi” dedi.
 
KAYYIM'IN HATASINI VATANDAŞ ÖDEYECEK
 
AKP’nin kendisine rakip gördüğü, paralel ilan ettiği herkesi Kayyım’lar vasıtasıyla safdışı bıraktığını ifade eden Yüksel şöyle konuştu: “AKP, hangi şirkete Kayyım atadıysa, o Kayyım’lar iktidarın talimatlarıyla şirketleri batırdı, iflasa sürükledi. Fakat baktılar ki pabuç pahalı, tazminat davaları açılıyor; AKP hemen devreye girdi. Bu yasa ile Kayyım’ların batırdığı şirketlerin tazminatı Devlet’in kasasından, yani vatandaşların vergisi ile ödenecek. Devlet, ödediği bu tazminatı Kayyım’dan geri alamayacak. Erdoğan ve AKP’si ülkenin tüm kaynaklarını iktidarını kalıcı kılmak, halk üzerinde korku imparatorluğu kurmak için harcamaya devam ediyor.”
 
PARALEL YAPI MESELESİ DEĞİL
 
AKP’nin Yargı’yı sıfırladığını aktaran CHP’li Milletvekili, “Okyanus ötesinden talimat alan bir yapının yargı sistemini ele geçirmesi düşünülemez, kabul edilmez ama; saraydan da emir alması kabul edilemez. Paralel yapıyı Yargı’dan tasfiye ediyoruz diyorsunuz. Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını araştıralım, komisyon kuralım teklifimizi sırf bu yasanın çıkması aksamasın diye ‘red’ ediyorsunuz. Bu, paralel yapı meselesi değil. Bu sizin en büyük korkunuz olan, yargılanma korkusudur. Ne yaparsanız yapın bir gün yargılanacaksınız, bu halkın önünde hesap vereceksiniz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim