CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Kongresi 5. Olağan Genel Kurulu'nda tek aday olan Sultan Özçimen yeni başkan seçildi.

CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer’in divan başkanlığı yaptığı kongreye CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar,  Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, ilçe kadın kolları yöneticileri ve çok sayıda partili kadın katıldı.

CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, görevde bulundukları süre içinde yaptıklarını anlatarak, yeni seçilecek olan başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Kongrede konuşan Odunpazarı Belediye Bakanı Kazım Kurt, kadınların siyasette daha çok yer alması gerektiğinin altını çizdi. Kurt konuşmasının devamında; "Türkiye kötüye gidiyor. Bu durumdan zarar gören ve ötekileştirilen kadınlar. Onların siyasette daha çok yer alması gerekiypr. Eskişehir seçimlerini kazanmamızın en önemli unsuru, kadınlarımızın sokaktaki çalışmaları. Biz onlara her türlü desteğe hazırız" dedi.

Parti politikalarını geniş kitlelere duyurabilmek adına kadınlara siyasette daha çok yer verilmesi gerektiğini dile getiren CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar; "CHP'nin çözüm odaklı siyasetini Odunpazarı'nda yaşayan kadınlara temas ederek kadın kollarındaki arkadaşlarımız başaracak. Halkı sadece basınla bilgilendirirsek yeterli olmaz. Siz kadın arkadaşlarımıza açılmayan kapı kalmıyor" şeklinde konuştu.

Kongrede bulunan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de yaptığı konuşmada "Türkiye'nin kaderini belirleyen yol ayrımlarında özveriyle CHP'yi iktidara getirmek için, değişiklikleri durdurmak için, yazın sıcağı kışın ayazı demeden çalışan ilçe kadın kolları üyelerine teşekkür ederim. Yerel seçimde emeğiniz büyük" diye konuştu.

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da konuşmasında, "Esas güç siz kadınlarımızdadır, umut sizsiniz. CHP'nin iktidarını birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

Seçime tek liste ile giren CHP Eskişehir Odunpazarı İlçe Kadın Kolları başkan adayı Sultan ÖZçimen, kadınların sadece siyasette değil, çalışma yaşamında, sosyal yaşamda, toplumsal yaşamda da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplumsal cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmaya yönelik etkili çalışmalar yapılması gerektiğini vurgulayan Özçimen. “Şiddete uğrayan, özellikle fiziksel şiddet mağduru kadınların daha iyi daha etkin korunması için, izlemeleri gereken yollar konusunda bilgilendirip, ilgili kurumlardan gereken desteği almalarını sağlamalıyız. Ne yazık ki kadına yönelik şiddet oldukça yaygın, şiddete uğrayan kadın oldukça yalnızdır” dedi.

Kadınları ancak kadınlar özgürleştirebileceğini ifade eden Sultan Özçimen şunları söyledi:

“Herşeye rağmen biz kadınlar yaşam örgüsünde çok daha güçlüyüz. Yaşadığımız şu ortam da bile umudumuzun, direnişlerimizin, çabalarımızın, mücadelelerimizin süreceğine inancımız tamdır, Odunpazarı ilçe, gençlik, kadın ve il örgütümüzle birlikte öbek çalışmamsını faaliyete geçirip bölgemizin en kuytu köşesindeki insanlarımızı dinleyip dertlerine ortak olacağımızı, kadınlarımızın sorunlarını dinleyip çözüme kavuşturmaya çalışacağımızı vurgulamak isterim.”

Tek liste ile seçime giren ve CHP Eskişehir Odunpazarı İlçe Kadın Kolları başkanı olan Sultan Özçimen başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Ayten Akçabay, Gülbahar Çeker, Gülhan Çıtak, Arife Demir, Saide Elibüyük, Sara Güvenir, Gülay Konya, Belemir Niğdelioğlu, Ayfer Sarı ve Ayşe Sönmez.”

                                                                                                                                                                     

Editör: TE Bilişim