Tepebaşı İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan ve eğitime destek olmak için başlatılan bilgisayar kampanyası düzenledi. Evinde fazladan bilgisayarı olanların, ihtiyacı olanlara ulaştırması için düzenlenen kampanyaya 13 bilgisayar hediye edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç şunları söyledi; "Yeni eğitim-öğretim yılı 31 Ağustos’ta büyük sorunlarla başlayacak. Salgın hastalık sebebiyle uzaktan eğitim yapılmaya mecbur kalındı ancak, uzaktan eğitimin alt yapısında büyük eksikler var. Öncelikle her öğrencinin ve her öğretmenin bir bilgisayarı olmak zorunda. Ancak, bilgisayar olmayan, hatta internet bağlantısı bulunmayan birçok ev var. Bir evde bir bilgisayar olması da çoğu zaman yetersiz. Çünkü farklı sınıflarda birden çok çocuk bulunun bir evde, aynı bilgisayardan hepsinin aynı anda dersleri takip etmesi mümkün değil. Hükümet sadece gösterişli açılışlarla reklam peşinde. Bu yüzden dev projelerin bir türlü devamı gelmiyor.

              Ne yazık ki, sadece öğretim kısmı ile meşgul olup, eğitim ve çocuğun sosyalleşmesinin nasıl olacağı ile hiçbir projesi ve çalışması olmayan hükümet, çocukların geleceğini kararttığının farkında değildir. Geçtiğimiz gün Bakanın yaptığı açıklamayı büyük bir üzüntü ve kaygı ile takip etmek zorunda kaldık. Bakan, 16 milyon öğrencinin 8 milyonunun uzaktan öğretimden yararlanamadığını belirterek eğitim ve öğretime ne kadar yabancı ve uzak olduğunu adeta ispat etti.

              Eğitim ve Öğrenim hakkı Anayasal bir hak olarak, nerede yaşarsa yaşasın, ekonomik durumu ne olursa olsun tüm çocukların eşit olarak yararlanması gereken en temel haktır. Şartlar ne olursa olsun, Eğitim ve Öğrenimin ortamını hazırlamak devletin Anayasal görevidir. 16 milyon öğrencinin 8 milyonunun uzaktan öğretimden yararlanamadığını itiraf etmek Anayasayı ihlal suçu işlemektir.

              Şu anda hükümetin en önemli görevi çocukların eğitim ve öğretimini düşünmek ve düzenlemek olmasına rağmen suni ve yapay gündemlerle ülkenin sadece bugünü değil geleceği karartılmaktadır. Ahlat’ta, Marmaris’te yapılan yeni saraylara harcanan, lüks uçaklara ve makam araçlarına harcanan paralar dahil, devletin tüm israfını durdurarak, oluşacak kaynağı eğitim ve öğretime harcamak, sorumlu bir hükümetin görevi olmalıdır.

Görüyoruz ki Bakanlığın bu konuda attığı ve atacağı bir tane adım bile yoktur. Biz; Tepebaşı İlçe Başkanlığı olarak, bu olumsuz koşulların etkisini bir nokta kadar da olsa azaltmak için, üyelerimizden bilgisayar destek kampanyası başlatarak, evinde fazladan bilgisayarı olanların, ihtiyacı olanlara ulaştırması için aracılık ediyoruz.  Bir günde 13 bilgisayar İlçe Başkanlığımıza teslim edildi. En azından yüz öğrencinin ihtiyacını karşılamak hedefindeyiz. Çocuklara vereceğimiz sadece bir bilgisayar değil, bir okul ve onların geleceği olduğunu düşünüyoruz. Düzenlediğimiz kampanyaya duyarlı tüm vatandaşlarımızın katılımı konusunda çağrı yapıyoruz.

Uzaktan eğitimden mahrum kalan çocuklarımızın eğitim haklarının yokluk ve yoksulluk nedeniyle yok olmasına en azından bizler seyirci kalmayalım.

Editör: TE Bilişim