CHP Seyitgazi İlçe Başkanı Volkan Enver Kılıç  kendisinin bir suç şebekesi ile gözaltına alındığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Adliye önünde açıklamalarda bulunan Kılıç, "06.07.2021 tarihinde Eskişehir Haber isimli internet sitesinde, yüz kızartıcı bir suç şebekesine polis tarafından operasyon yapıldığı, olaya adımın karıştığı, sorguya alındığım ve ifadem alınarak serbest bırakıldığım şeklinde bir haber yayınlanmış, haberin altına da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile çekilmiş olan fotoğrafım konulmuştur.

            Bu haber, FETÖ usulü bir kumpas ve bir operasyondur. Öncelikle ve önemle belirtmeliyim ki, bu kumpas ve bu operasyon Volkan Enver Kılıç’a değil, Cumhuriyet Halk Partisine yapılmıştır.

            Haberde bahsedildiği gibi, sorguya alınmam ve ifademin alınması tamamen  iftiradır. Cumhuriyet Savcılığının kayıtlarından herkes, hakkımda böyle bir soruşturmanın olmadığını, ifademin alınmadığını rahatlıkla görebilir. Nitekim, iddiaların yalan olduğunu ortaya koymak amacıyla bu sabah itibarıyla Eskişehir Adliyesinden aldığım belgede de böyle bir soruşturmanın olmadığı resmi belge ile ortaya çıkmıştır.

            Haberin asılsız olduğunu, itibar suikastı yapıldığını internet sitesinin sorumlusuna telefonla anlatmaya çalışarak, büyük bir hata yaptıklarını ve haberin kaldırılmasını istediğimde, bu kişi “haberi kaldırmanın bir bedeli var” şeklinde cevap vermiştir. Bu ise ikinci kumpastır.   

             Bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerini fuhuşla ilişkilendirme yönünde ciddi kamuoyu çalışması ve iftira kampanyası yapıldığı ve en üst kürsülerden dillendirildiği herkesin malumudur. Tarafıma yapılan kumpas da, bu iftira kampanyasının son halkasıdır.

            Bunu yapanlar ve alet olanlar bedelini hukuk önünde en ağır şekilde ödeyeceklerdir. Ancak, bu itibar suiskastı sebebi ile eşimin ve çocuklarımın gözyaşının bedelini ödemeleri mümkün değildir. Onu da Allaha havale ediyorum.

            Benim ne bir çete ile ne de bir şebeke ile bugüne kadar ilgim olmadı ve olmayacak. Bugüne kadar, kendi çabalarımla ve alnımın akıyla geçimimi sağladım, yine alnımın akıyla ve gençlik kollarından beri sürekli çalışarak siyasi bir yer edindim. Şantaja boyun eğeceğimi herkesin bilmesini isterim. Bu internet sitesi ile ve sorumluları ile de hukuki zeminde her türlü mücadeleyi sonuna kadar vereceğim.

            Cumhuriyet Halk Partisi, bizim üzerimizde taşıdığımız en kutsal emanettir. Bu partinin bir hüviyetini üzerimde taşıdığım sürece, partime zarar verecek nokta kadar hata yapmam veya tedbirsizlik göstermem söz konusu değildir. Bugüne kadar partimin itibarını kendi itibarımın önünde taşıdım ve öncelikle korudum. Sadece, benim ismim üzerinde partime kumpas kurulmasının üzüntüsünü yaşıyorum.  

Kamuoyunun bilgisine sunarım."

Editör: TE Bilişim