CHP İl Başkanı Rabia Akman yerel seçimler aday adaylığı süreci hakkında bilgi verdi. Başkan Akman aday adaylık sürecinin başladığını ifade ederek, “ 2019 yerel seçimler başlangıç tarihi 1 Ocak, oy verme işlemi ise 31 Mart 2019 olacak. Yerel seçimlere etkin verimli girmek amacıyla büyükşehir, ilçe  belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği aday belirleme  hazırlıkları YSK seçim takvimi beklenmeden başlatılması öngörülmüştür. Adaylık sürecine istinaden bazı kararlar alınmıştır. Seçimlerde aday adayı olmak isteyenlerin başvuruları 1-19 Ekim tarihleri arasında yapabileceklerdir. Aday  adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanları ile yönetim kurulu üyeleri 1-12 Ekim tarihleri arasında görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor. Milletvekilleri, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve muhtarların adaylık için istifa etmeleri zorunlu değildir. Aday adayı olacak ve aday gösterilecek kamu görevlileri bu şartlara tabi olmayıp bu hükümler uygulanmayacaktır. Aday adaylığı başvurusu yapacak olan kadın ve gençlerden aday adaylığı bedelinin yarısı alınacaktır. Engelli, şehit yakınlarından bu bedel alınmayacaktır” dedi.

MEVCUT BELEDİYELERİ KAZANACAĞIZ

Başkan Akman yerel seçimlerden galip geleceklerini belirterek, “Bozkırın ortasında nazar boncuğu gibi duran bu şehir yerel seçimlerde yine sosyal demokrat kimliğini gösterecektir. Bu zamana kadar belediyelerimiz yapmış olduğu hizmetler ortadadır. Başkanlarımızın başarısı göstermektedir. Yerel seçimlerde mevcut belediyelerimizi kazanıp üstüne yenilerini ekleyerek, büyükşehir meclisinde çoğunluğu alarak Eskişehir halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda İl Kadın Kolları Aysun Doğramacı, Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel, Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç  ve yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Editör: TE Bilişim