CHP'de bazı il yöneticilerinin istifasından sonra boşalan il başkanlığına yönetim oy birliği ile Rıdvan Atan'ı   il başkanı olarak seçti. Rıdvan Atan CHP Parti binasında il başkanı olarak ilk açıklamasını yaptı.

Atan istifa eden yönetim, eski il başkanı Nihat Çuhadar’ın açıklamaları, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün açıklamaları, CHP’de yaşananlar ve genel seçime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.   Nihat Çuhadar ve yönetimin istifasını değerlendiren Atan, “Bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon başarılı olmadı. Tüzüğe aykırı hareket edildi. Bu aykırılığı 15 arkadaşımız engelledi” diye konuştu.

NİHAT ÇUHADAR’A NE DEDİ

Nihat Çuhadar'ın istifası ile boşalan ve yedeklerden getirilen 15 yönetim kurulu üyesi görevinin başında olduğunu belirten Atan, “15 yönetim kurulu üyemizin oy birliği ile beni il başkanı olarak tayin etmiştir. Bizim tüzüğümüz, bir yerlerden atama gerektirmez” dedi. Nihat Çuhadar ve yönetimin istifasını değerlendiren Atan, “Bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon başarılı olmadı. Tüzüğe aykırı hareket edildi. Bu aykırılığı 15 arkadaşımız engelledi” diye konuştu. İstifası sonrasında başkanlık odasının kapsının kilitlendiğini ve içeri giremediğini anlatan Çuhadar’a Atan, “Kapının kilitli olması iddialarını da açıklıyorum. Bunun nedeni buranın makam odası olmasıdır. Çuhadar, istifa sürecinden sonra partiye gelmiştir. Yönetim istifaları kabul ettikten sonra normal üyeden farkı yoktur. Belediyeciler partililer diye ayrım yapanlar yanlışa düşer” diye yanıt verdi.

KONGRE OLURSA ADAY OLMAYACAK

Aslında kongre yapılarak kongrenin sonucunda il başkanı ve yönetimin devam etmesi düşüncelerinden dolayı kongre istediklerini dile getiren Atan şunları söyledi: “Olağan üstü kongre yaparak bundan sonraki seçim sürecini sürdürecek yönetim istiyoruz. Seçime kadar kongre yapmak için genel merkeze konuyu ilettik. İstifalar tek taraflıdır. Kabul yeri de yönetim kuruludur. Kongre isteğimiz için genel merkezden haber bekliyoruz. Belediye başkanlarımızla birlikte hareket etmenin doğru olduğuna inanıyoruz. Kongrede adaylığı düşünmüyorum. Milletvekilliği için bizim olmazsa olmazımız ön seçimdir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokratik çağdaş uzlaşmacı kimliğimizle örgüt olarak partimizin başındayız. 2015 seçimlerinde Eskişehir'de yerel seçimlerde kazandığımız başarının devamı olarak birinci parti olarak çıkacağımızı ülkeyi bu kaos ortamından kurtaracağımıza inanıyoruz."

DÜNDAR ÜNLÜ'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Atan, ilk açıklamasında AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün CHP'yi eleştirmesine de tepki gösterdi. Atan şöyle konuştu: “AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü'nün bir gazetedeki söylemi üzerinden beceriksiz, dağınık teşkilat olmakla suçladığı Cumhuriyet Halk Partisi İl örgütü olarak karşısındayız. Demokrasiden uzak biat kültürünün yaşandığı AK Parti'de adayların kapı kilitlenip hapsedilerek adaylıklarının engellendiği, hatta AKP genel başkanının Cumhurbaşkanı tarafından vesayet altında olduğu özgür düşüncelerini genel başkanınız bile söyleyemezken, sizler anti demokratik seçimler ile geldiğiniz AKP il Başkanlığı koltuğundan ahkam kesemezsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi sizler gibi biat kültüründen gelmiş değildir. Özgür iradesini demokratik haklarını sonuna kadar kullanan yöneticilerden oluşmuştur. Tüzük kurallarının uygulandığı ‘Cumhuriyet Halk Partisi için aynı düşüncede olmayanların konuşmaya hakkı yoktur’ açıklamalarının yerine AKP'nin yolsuzluk dosyaları anti demokratik uygulamaları için bir açıklama yapması daha uygun olmaz mıydı.” 

Editör: TE Bilişim