CHP Eskişehir örgütü uzun bir aradan sonra Pazar toplantılarına başladı.

Pazar toplantısını bir konuşmayla açan CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, teşekkür bekleyen AKP’lilere yüklendi.

AKP’li  yöneticilerinin Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansının yaptığı işleri sahiplenmek istiyorlarsa öncelikle harcanan onlarca paranın hesabını Eskişehir halkına vermelerini isteyen CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer, “Eskişehir Halkı AKP iktidarında söz verdikleri 3. Üniversitenin yapılmasını yakında hayata geçmesi beklenen İstinaf Mahkemesinin birinin de Eskişehir’de açılmasını, havaalanının Türkiye’nin ve Avrupa’nın ihtiyaç duyulan yerlerine uçak seferlerinin yapıldığı hale getirilmesini, kuzey ve güney çevre yolunun yapılması gereken hizmetler dururken  Türk Dünyası Kültür Başkenti üzerinden Eskişehir’e büyük hizmetler yaptıklarını iddia etmektedirler. Bunca beceriksizliğin üstüne milletin vergileriyle yapılan yarım yamalak işler için AKP’ye teşekkür beklemek   yüzsüzlüktür” dedi.

Teşekkür bekleyenlere; iddia edilen ve karşılığında teşekkür beklenilen işler için harcanan paranın milletin parasını olduğunu anımsatan Çakıcıer, “Bu yatırımlarda Çanakkale menşeli firmalara ne ödenmiş Eskişehir esnafına ne ödenmiştir açıklansın” diye sordu?

ÇUHADAR:  ÇALIŞKAN ÖĞRETMENLER DİSKALİFİYE EDİLDİ

Pazar toplantısında konuşan CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar da yaptığı konuşmada şunları söyledi.

“AKP’ nin bugün yaptığı olayları bizlerden topladığı paralarla vergilerle her şeyi sanki AKP örgütü yapıyormuş gibi kamuoyuna duyurmak iyi bir davranış değil. Eskişehir halkı buna kanmıyor. Biz güçlü olarak iktidara yürümek zorundayız. Bizden başka kimse hesap soramayacak bizler eğer birlik olursak, güçlenirsek bunlardan her  zaman hesap sorarız. Eskişehir örgütü olarak CHP’li yöneticiler olarak AKP’nin yaptığı usulsüz uygulamaları her zaman dile getiriyoruz. Milli eğitimle ilgili, AKP yöneticileri buradaki valiyi, milli eğitim müdürünü kendi valisi kendi milli eğitim müdürü gibi güdümü altına alıp, keyfi  bir şekilde atama yaparak buradaki sosyal demokrat, çağdaş düşünceli öğretmenlerimizi, çalışkan öğretmenlerimi keyfi bir şekilde diskalifiye etmeleri çok üzüntü verici.”

CHP ALPU İLÇE BAŞKANINDAN DÜZELTME

Alpu İlçe Başkanı Halil İbrahim Aytöre  geçen haftadaki açıklamayı düzeltme gereği duyduğunu dile getirerek şunları söyledi:

“ Geçen haftada ki açıklamada 7- 8 bin metrekare arazinin satıldığı şeklinde beyan edilmiş, halbuki ben size burada meclis kararını okumuştum. Burada satış kararı alındığını ifade etmiştim. Arazi miktarı 7- 8 bin metrekare değil. 7- 8 bin dönüm.  Bir dönüm bin metrakareye de kabul eder. 7- 8 bin metrekare çok küçük bir rakam. Buna düzeltme yapmanızı istiyorum. Yine Alpu da çiftçilerimizin mağdur olduğu konulardan bir tanesi çiftçi malları koruma başkanlığı oluşturulurken tamamen yerel yönetim insiyatifinde kurulan bir gurup daha önceden planlanmış ve çiftçileri temsil eden ne Ziraat Odası,  ne mahalle muhtarlarının görüşleri alınmamıştır. Hem koruma bekçileri hem de çiftçi malları koruma yönetimi tamamen  belediye meclisinin tekelinde oluşturulmuş. Bu da bize sıkıntı olarak  yansıyor. Biz ilgili mercilerle bu konuları görüştük. Ama henüz bir gelişme yok.”

KURT: TÜRK HALKI UYANIK OLMALIDIR

Pazar toplantısına katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, konsolosluk çalışanlarının kurtarılmasına memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

CHP Pazar toplantısında konuşan Kurt şunları söyledi: “CHP demokratik bir parti ve demokratik kurallara uyan bir parti CHP’de herkes aynı şeyi düşünecek diye bir şey yok. Ana konularda aynı şeyleri düşünecek ama ayrıntılarda farklı alanlara yönelebiliriz. Bu bizim için bir korku değil dayanışma birlik sebebidir. Eskişehir halkı böyle bilmelidir. Konsolosluk görevlilerinin kurtulması bizim için memnuniyet verici bir haberdir. Ama bu durumun nedenleri, niçinleri Türkiye’ye açıklanmalıdır. Bir ülkenin konsolosu dahil 50’ye yakın vatandaşı 3 aydan fazla bir süre bir kurumda esir kalıyorsa Türkiye bunun hesabını vermelidir. Dış politikada ki başarısızlık  bu insanların kurtulmasıyla ölçülemez. Başarısız bir dış politika vardır. Türkiye’de önümüzdeki dönemde çok daha farklı maceralar olabilir. Türk halkı uyanık olmalıdır.

AKP yöneticilerini  Türk Dünyası Kültür başkentiyle ilgili olayı sanki sadece CHP il başkanın sorunuymuş gibi göstermeye çalışması doğru değildir. Bu Eskişehir’in sorunudur. CHP il başkanı, ilçe başkanı Eskişehirliler adına hesap sormalıdır. Bu hesabı vermesi gereken AKP’nin il bakanı değildir. Bu hesabı vermesi gereken Türk Dünyası Başkenti Ajansının yöneticileridir. Ama öyle bir zihniyet yerleşti ki Türkiye’ de yerelde ki yansıması da parti devleti mantığıyla hareket ediyor. Bir AKP il başkanı çıkıyor biz şunları gerçekleştirdik. Bunun hesabını sormayın, sadece teşekkür edin diyor. Oysa demokrasilerde hesap verebilmek en önemli özelliktir. Oysa  AKP hesap vermeyi bir kenara bırakıp parti ile devleti eşit gören valinin yerine il başkanın hesap verdiği bir sistem yaratmaya çalışıyor.

AKP milletvekili çıkıyor biz şuraya şu yolu yaptık yolu siz yapmadınız devletin organı yaptı. Burada tehlikeli bir zihniyetin oluştuğunu Eskişehir kamuoyuna yansıtmak istiyoruz. AKP Devlet demek değildir. Bu yaklaşımdan AKP’li yöneticiler bir an önce kurtulmalı ve demokratik bir tavır içine girmelidir.”

DENİZ SEVİM

Editör: TE Bilişim