YSK’nın seçimleri iptal ettiği Mahmudiye’de, 1 Haziran’da tekrarlanacak seçimler nedeniyle heyecan büyüyor.

CHP Mahmudiye Belediye Başkan Adayı İshak Gündoğan’a destek vermek amacıyla, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Nihat Çuhadar Mahmudiye’deydi. Köyleri ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen CHP’liler İsmet Paşa köyünde seçim gerçeğini anlattı. İlk konuşmayı yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, “AKP bizim hakkımız olan seçimi iktidar gücüyle almaya çalışıyor. Siz Anadolu’nun yiğit insanlarısınız. Bu hakkı savunup bize tekrar vermeniz lazım” diye konuştu.

AKP 12 YILDIR SORUNLARINIZI ÇÖZMEMİŞ

Eskişehir halkına hizmet edecek bütün belediyelerin CHP’de olduğuna da dikkat çeken Başkan Kurt, “Bakın. AKP 12 yıldır sorunlarınızı çözmemiş. Su sorununuz var mesela. Hiçbir çalışma yapmamış. Ama bakın, ESKİ, 20 gündür su sorununuz için çalışıyor ve çözecek” ifadelerini kullandı.

SEÇİMLER ŞAİBELİ

Kurt’tan sonra söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’da, “Türkiye tarihinde 30 Mart seçimleri kadar şaibeli seçimler görmedim” diyerek şunları söyledi: “AKP kazanamadı diye seçimlerin iptal edilmesi hukuk dışı bir uygulamadır. Bu duruma bir yurttaş olarak tepki göstermemiz gerekir. Siz bu adaletsizliğe, bir karşı cevap vermek zorundasınız.”

HER ZAMAN EMRİNİZDEYİM

Sezgin Tanrıkulu cep telefonu numarasını da köylülere vererek, “20 yıldır bu numarayı kullanıyorum. Hiç değiştirmedim. Her zaman emrinizdeyim. Baş tacısınız” diye konuştu.

MAHMUDİYE’NİN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

Son olarak CHP Mahmudiye Belediye Başkan adayı İshak Gündoğan konuştu. Gündoğan konuşmasında, şu sözlere yer verdi: “Ben seçimi aldım. Bunu biliyorum. Sizler de biliyorsunuz. Ancak AKP, sizin iradenizi yok saydı. Demokrasiden bahsedenler, demokrasiyi katlettiler. Ancak ben size inanıyorum. İradenizi tekrar sandığa yansıtıp, Mahmudiye’nin geleceği için beni seçeceğinizden eminim. Ben de seçimden önce verdiğim tüm sözleri tutacağım. Kaldı ki CHP’li belediyeler olan Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’yle de gereken temasları kurdum. Mahmudiye’nin geleceği için çalışmalarımıza başladık.”

Editör: TE Bilişim