AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir ziyareti kapsamında düzenlenen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" programındaki ‘Kadına şiddetle topyekun mücadele içindeyiz’ açıklamalarına tepki geldi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de sokak ortasında katledilen Ayşe Tuba Arslan ile boşanmak üzere olduğu erkek tarafından 16 yerinden bıçaklanan Öznur Gülbaş davalarında yaşananları hatırlattı. Çakırözer, “Ayşe Tuba Arslan 23 suç duyurusuna rağmen korunamadı, sokak ortasında katledildi.  Onu ölüme götüren süreçte ihmali olanlardan bir kişiye bile yaptırım uygulanmadı. Yetmedi, Ayşe Tuba’yı öldüren Yalçın Özalpay’a haksız tahrik indirimi uygulandı. Kadına şiddetle topyekün mücadele bu mudur? Katillerin cezası indirilerek mi kadına şiddetle mücadele edilecek ?” dedi.

Çakırözer, Erdoğan’ın ‘CHP'nin, Eskişehir'de nesi var? Yaptıkları hangi eser var?’ şeklindeki açıklamalarına da, “Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımız altyapıdan istihdama, sosyal imkanlardan tarımda, eğitime bir çok alanda gerçekleştirdiği başarılı projelerle Eskişehir’i en yaşanılabilir kent yaptılar. Bizler gururla ‘Türkiye’nin Eskişehir’i Var’ diyebiliyorsak, Eskişehir’imiz sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında örnek Avrupa kenti olarak anılıyorsa bu Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve başarılı belediye başkanlarımız ile onların Eskişehirlilere hizmetleri sayesindedir” yanıtını verdi.

“ŞİDDETLE TOPYEKÜN MÜCADELE KATİLLERİ KORUYARAK OLMAZ!”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Eskişehir ziyaretinde kadınlarla gerçekleştirdiği buluşmada yaptığı ‘Şiddete karşı sıfır tolerans dedik ve bu sorunla yıllardır topyekun bir mücadele içerisindeyiz’ açıklamaları sonrasında Ayşe Tuba Arslan ve Öznur Gülbaş davalarını hatırlattı. Ayşe Tuba Arslan’ın 23. kez suç duyurusunda bulunmasına rağmen korunamadığının ve katledildiğinin altını çizen Çakırözer, “23 kez devlete başvuran bir kadının korunamamasında sorumluluğu olan polis, hakim, savcı ve ŞÖNİM yetkilileri hakkında hiçbir yaptırım uygulanmadı. Yetmedi katile verilen ömür boyu müebbet cezası indirildi” dedi.

“KATİLLERİ DEĞİL, KADINLARI KORUYUN”

Çakırözer, boşanmak üzere olduğu erkek tarafından 16 yerinden bıçaklanan Öznur Gülbaş davasında yaşanlara da dikkat çekerek, “Sayın Erdoğan ‘Eskişehir’de kadına şiddetle topyekün mücadele içindeyiz’ derken Eskişehir’de kadın katillerinin, kadına şiddet uygulayanların Ankara’da mahkemelerde cezaları indiriliyor! Tahliye ediliyor. Kadına şiddetle topyekün mücadele böyle olmaz. Madem mücadele edeceksiniz o zaman katilleri değil, kadınları koruyun. Yasaları uygulayın” açıklamasında bulundu. 

“CHP’Lİ BELEDİYELERİN BAŞARILI ÇALIŞMALARI ÖRNEK ALINIYOR”

Çakırözer, Erdoğan’ın ‘CHP'nin, Eskişehir'de nesi var? Yaptıkları hangi eser var?’ sözlerine ilişkin de, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarının tüm engellemelere rağmen Eskişehir’e hizmet konusunda birbirleri ile yarıştığını söyleyerek şu değerlendirmelerde bulundu:

“Eskişehir’de hemşehrilerimize hizmet için yapılan tüm çalışmalar kimden gelirse gelsin değerlidir. Ancak Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimizin hiçbir siyasi ayrım gözetmeksizin verdiği hizmetlerin yok sayılması kabul edilemez. Sayın Erdoğan her ne kadar görmezden gelse de, altyapıda, istihdamda, sosyal imkânların arttırılmasında, eğitimde, tarımda ve daha bir çok alandaki başarılı çalışmalar sonrasında Eskişehirimiz Türkiye’de en yaşanılabilir kentlerden biri seçilmiştir. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen başta olmak üzere, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarımız tarafından hayata geçirilen başarılı şehircilik projeleri ile sadece Türkiye’ye  değil, dünyaya örnek Avrupa kenti oldu Eskişehir’imiz. Cumhur ittifakının belediye başkanları da dahil olmak üzere Türkiye’de bir çok yerel yönetim Eskşehir’deki başarılı belediyecilik anlayışını örnek alıyor.  Her yıl milyonlarca insan görmeye geliyor Eskişehir’i. CHP’li belediye başkanları hiçbir zaman betonlaştırdığınız Bursa ya da ‘ihanet ettik’ dediğiniz İstanbul’a verilen zararları vermediler Eskişehir’e. Hem Eskişehir’de hem de Türkiye’nin dört bir yanında Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerimizle, başarılı Belediye Başkanlarımızla gurur duyuyoruz.”

Editör: TE Bilişim