CHP Tepebaşı Gençlik Kolları üyeleri, Ekolojik Pazarın karşısında bulunan parka Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan’ın anısına 3 adet ağaç dikti. 3 ağaç Deniz ve arkadaşlarının boyunlarına takılan yaftalar asıldı.

Burada basın açıklaması yapan CHP Tepebaşı Gençlik Kolları Başkanı Ata Can Bayrı, "6 Mayıs 1972; Özgürlüğe, düşünceye, demokrasiye ve en önemlisi Deniz’in, Yusuf’un ve Hüseyin’in geleceğine vurulmuş bir darbedir.

Asıldılar!

Hiçbir cana kast etmediler. Kardeşçe, Özgürce, insanca bir yaşam istediler.

Asıldılar!

Hiç kimsenin malına göz dikmediler. Fakirin, yetimin, emekçinin hakkını çalmadılar.

Asıldılar!

Kendi çıkarlarını değil; halkın haklarını savundular" dedi.

1972 de; Denizleri, gencecik üç fidanı dar ağacında asan zihniyetin günümüzde dahi onları öldüremediğini vurgulayan Ata Can Bayrı, geçmişten günümüze, demokrasiye hatta ve hatta ileri demokrasiye kavuşan ülkemizde; cinayet araçları dar ağacından, gaz bombalarına, plastik mermilere ve tomalara dönüştüğünü söyledi.

Bu ülkede, bu topraklarda; Denizler, Yusuflar, Hüseyinler, Ethemler, Abdullahlar, Ali İsmaillerin  öldürmekle bitmeyeceğini kaydeden Bayrı şunları söyledi. "Bu topraklarda; koltuklarını kaybetmemek için Tomalar satın alan zihniyet varsa.

Bilin ki!

Özgürlüklerini, haklarını kaybetmemek için canını hiçe sayan gençler daima olacaktır.

Hiçbir koltuk, hiçbir sandalye 6 Mayıs 1972’de Ulucanlar cezaevinde Deniz Gezmişin idam sehbasına giderken tekmelediği sandalyeden daha değerli değildir."

CHP’li gençler ; Alana temsili olarak Tepebaşı gençlik kolları "Üç Fidan Parkı" adını verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim