MHP İl Başkanı Ayhan Sezer son yıllarda süren kuraklığın, ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir vae çevre ilçelerinde çiftçilere zor günler yaşattığını söyledi.

Yağmur yamaması nedeni ile yeterli seviyede ürün elde edemeyen Eskişehir çiftçisinin sıkıntısının doğal afetlerle katlanarak sürdüğünü ifade eden Sezer, “ Geçtiğimiz günlerde Çukurhisar ve Yukarı Kartal mevkilerinde yağan dolu ekili tarım arazilerine, tarım araçlarına zarar verdi. Çukurhisar – Satılmış Köy’lerinde ki 140 civarı araç ve 750’ye yakın evin güneş enerji sistemleri ve çatılarında da büyük hasarlar oluştu” dedi.

  Elde ettiği mahsulü, hak ettiği fiyattan satıp, emeğinin karşılığını alamayan çiftçinin, zor günlerinde tüm idarecilerini daha çok yanında görmek istediklerini dile getiren Sezer “ Kendisine maddi manevi destek olunmasını, sadece seçimlerden  seçimlere değil, sıkıntılı ve zor anlarında da hatırlanmak istiyor.

  Devletin ilgili kurumları ve belediyelerimiz,doğal afetler sonucu ürün ve mallarında  zayiata maruz kalmış tüm vatandaşlarımızın yanında olmalıdır” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim