MHP Çifteler İlçe Başkanı Sayın Ahmet YILMAZ'ın  Sakaryabaşı kaynaklarından Eskişehir İl Merkezine şu taşınması ile ilgili açıklama yaptı.

Yılmaz şunları söyledi; ""09.09.2020 tarihin de, Sakaryabaşı kaynaklarından Eskişehir il merkezine su taşınması ile alakalı yapmış olduğumuz açıklama sonrasında, konu ile alakalı kurum ve yetkili kişilerden henüz bir açıklama gelmedi.
 
Çifteler'li hemşehrilerimizin, konu ile alakalı karşılarında muhatap bulamaması, projeye Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ESKİ genel kurulunda, kabul oyu veren İlçemizin CHP'li Meclis üyelerinin bir açıklık getirmemesini ve konuyu sokak diliyle ciddiyet den uzak bir tavır ile geçiştirmelerini, kurumsallaşmasını tamamladığını düşündüğümüz siyasi bir partinin tepki ve tavırlarını üzülerek izliyoruz.

Yetkili kurum ve şahıslara, hemşehrilerimizin merakla beklediği proje ile alakalı soruları soruyoruz.

 1- Proje kimin projesidir, en çok Çifteler'li hemşehrilerimizi ilgilendiren bu konu hakkında proje sahibi neden Çifteler'e bir açıklama yapmamaktadır ?

2- Bu proje hayata geçtiğinde Çifteler neyi kazanacak neyi kaybedecektir?

3- Sakaryabaşı kaynaklarından ne kadar su çıkmakta, çıkan suyun bölge halkını mağdur etmeyecek kadar yeterli olup olmadığı belli midir? 

4- Tarım ile uğraşan çiftçilerimizin mağduriyeti ve ilçe ekonomisinin gelecekteki durumu düşünülmekte midir?

5- CHP'li meclis üyeleri, kabul oyu verirken bu soruların cevabını çözümünü düşündüler mi ? 

Milliyetçi Hareket Partisi Çifteler İlçe Teşkilatı ve Çifteler'li hemşehrilerimizin merakla beklediği bu soruları ilgili kurumların cevaplamalarını rica ediyoruz.

Sakaryabaşı kaynaklarından Eskişehir il merkezine su taşınması projesi, oldu bittiye getirilecek bir konu değildir. İlçemizin, geleceğimiz olan çocuklarımızın, ilçemiz üzerinde hayalleri olan bizlerin etkileneceği bir konudur. Yıllarca ötelenmiş, anlattığını  anlamayan siyasilerin sığ politikaları ile hakkı yenen ilçemize fayda getirmeyecek tek bir projeye verecek onayımız kaybedecek vaktimiz yoktur."

Editör: TE Bilişim