Eski başbakanlardan ve DYP’nin eski genel başkanlarından olan Tansu Çiller’in, AK Parti mitingine katılmasına DP’liler tepki gösterdi.

Çiller’in Yenikapı mitingine katılması nedeni ile İş bu açıklamamızı kınayarak yapmak zarureti hasıl olduğunu belirten DP Eskişehir İl Başkanı Nazım Dölekçekiç, “ Partimiz Tansu Çilleri önce milletvekili sonra bakan daha sonra da Genel başkan seçerek Türkiye’nin ilk kadın başbakanı yapmıştır. Üzülerek görmekteyiz ki Tansu Çiller merkez sağı içselleştirememiştir” DEDİ.

“Kendi ittifaklarında yer almayanlara gayri milli ve terörist damgasını vuranlara destek açıklaması merkez sağ siyasetçilerin kalplerinde , gönüllerinde ve vicdanlarında büyük yara açmıştır” diyen DP İl Başkanı Dölekçekiç şunları söyledi:

Tansu Çiller’in milli şuur kavramından ise ne anladığını anlamakta güçlük çekmekteyiz. İktidarda iken partimizin genel başkanı ve ülkenin başbakanı olan Tansu Çiller yaptığı yanlışlarla partimizin baraj altında kalmasının müsebbibi olduktan sonra arkasına dahi bakmadan güya kösesine çekilmiş ama buna rağmen hangi saikle hareket ettiğini bir türlü anlamlandıramadığımız bir şekilde AKP ‘ye destek vermiştir.

Partimiz için bundan böyle hanımefendi yoklukla maluldür.Partimiz kendisini hafızalarından dahi silecektir. Zaten bizim için yoktu. “

Editör: TE Bilişim