Cumhur İttifakı’nın Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın seçim ofisine çirkin bir saldırı düzenlenen Yıldıztepe’de düzenlenen buluşma mitinge dönüştü. Yüzlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya geldi. Volkan Doğan, “Odunpazarı’nda birlik ve dirliğimizi, kardeşliğimizi hiç kimse bozamaz. Bu buluşma da buna en güçlü cevaptır” dedi.

Cumhur İttifakı Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın seçim ofisine saldırı düzenlenen Yıldıztepe’de Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, AK Parti ve MHP teşkilatlarının da katıldığı buluşma, vatandaşlarla büyük bir mitinge dönüştü. Saldırının Türk bayraklarıyla kınandığı buluşmada Volkan Doğan, “Bugünkü buluşmamız sıradan bir buluşma değil. Bugün Odunpazarı’nda, Yıldıztepe’de birliğimizin, dirliğimizin teminatı hemşehrilerimizle birlikteyiz. Biliyorsunuz, birkaç gün önce Yıldıztepe’deki seçim irtibat büromuza menfur bir saldırı gerçekleşti. Biliyoruz ki, bu seçim koordinasyon merkezi hangi siyasi görüşten olursa olsun, Yıldıztepe’deki hemşehrilerimize emanet. Hangi siyasi görüşten olursa olsun… Odunpazarı’nda Alevisi Sünnisi, Türk’ü Kürt’ü hep birlikte kardeşçe yaşıyoruz. Kardeşliğimize kimse gölge düşüremeyecek” dedi.

BİRLİĞİMİZE VE DİRLİĞİMİZE KİMSE ZARAR VEREMEZ

Doğan, “Bugün buradan tüm Odunpazarı ve Eskişehir’e bir mesaj vermeye geldik. Bizim, birliğimizi ve dirliğimizi kimse bozamayacak. Odunpazarı’nda, Eskişehir’de yapacağımız çok şey var. Ama en önemlisi ay yıldızlı şanlı bayrağımızın bekasıdır. Yıldıztepe Mahallemiz gözbebeğimizdir. Yıldıztepe’nin huzurunu bozmaya çalışanlar, Yıldıztepe’yi, Gültepe’yi, Büyükdere’yi, sanki Odunpazarı’ndan ayrı yerlermiş gibi algılatmaya çalışanlara, sanki AK Parti ile diğer siyasi görüşler arasında çok büyük farklılık ve uçurum varmış gibi göstermeye çalışanlara, Yıldıztepe’deki seçim ofisimize saldıranlara, en güçlü ve büyük cevap bu meydandır. Birliğimize ve dirliğimize kimse zarar veremez. Bu güzel mesajı hep birlikte tüm Eskişehir’e verdiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

 

BURHAN SAKALLI: ASFALT PARALARININ RUHUNA EL-FATİHA

Buluşmaya katılan Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı da, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemini vurgulayarak, seçim ofisine yapılan saldırıyı kınadı. Burhan Sakallı ayrıca, Eskişehir’de asfalt paralarının tarihe karışacağını yineleyerek, vatandaşlardan asfalt parası almayacaklarını söyledi ve “Asfalt paralarının ruhuna El-Fatiha” dedi. 

SÖZÜMÜZ SÖZ… ASFALT VE KALDIRIM PARASI ALINMAYACAK

Volkan Doğan da, asfalt paraları ile ilgili, “Biz belediyenin yaptığı asfalt ve kaldırım çalışmalarını önemsiyoruz. Ama mevcut belediye yönetimi, 2013’te Burhan Sakallı başkanımızın yönetiminde yapılan asfalt ve kaldırımların parası dahil, hepsinin asfalt paralarını vatandaşlarımızdan aldı. 1 Nisan’dan sonra Yıldıztepe’nin 62 sokağının tamamı yenilenecek ve bu çalışmalar için hiçbir hemşehrimizden asfalt parası alınmayacak. Türkiye’de birçok belediye artık asfalt ve kaldırım parası almazken, Eskişehir’de halen beleidyeler asfalt ve kaldırım parası alıyor. 1 Nisan’dan itibaren Odunpazarı’nda hiçbir vatandaşımızdan asfalt ve kaldırım parası alınmayacak ve asfalt parası tarih olacak. 2014’ten 2019’a kadar alınan tüm asfalt ve kaldırım paraları da hemşehrilerimize iade edilecek. Bu Cumhur İttifakı’nın, bu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı takip eden bu kardeşinizin sözüdür” dedi. 

YILDIZTEPE’YE YAŞAM MERKEZİ KURULACAK

Doğan ayrıca, “Yıldıztepe’de hemşehrilerimizin birçok ihtiyacını giderebileceği içinde sosyal tesislerin, kapalı Pazar yerinin de bulunduğu yaşam merkezini hayata geçireceğiz” dedi.

İMAR PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ

Doğan, “Odunpazarı’nda Burhan başkanla birlikte yarım kalan bir işimiz vardı maalesef… Odunpazarı’nda 14 mahalleyi kapsayan imar sorunu. Bu imar problemi ile ilgili ne hikmetse, 2009’da yaptığımız proje 2014 sonuna kadar Büyükşehir Belediyesi meclisinde bekledi. Ve halen de çözülemedi. Yıldıztepe’de ve imar problemi yaşayan tüm mahallelerde yapacağımız dönüşümlerle bu problemi de çözeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim