CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu'nun Açık Hava Müzesi ile ilgili yaptığı açıklamaya cevap verdi. Dalgıç, "AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu basına verdiği demeçte, Tepebaşı Havacılık Parkı (Açık Hava Müzesi) arazisi hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Çizmelioğlu’nun açıklamasında kullandığı, “Tepebaşı Belediyesi nereden icap ettiyse Anadolu Üniversitesi’nin rektör değişikliği sırasında arazi tahsisini iptal ederek arazinin boşaltılmasını talep ettiği Havacılık Parkını, kültür servetinden saymamakta mı ya da gelir elde edemediği için, o alanı ticari faaliyete çevirmeyi mi düşünmektedir’’ ifadeleri, gerçeği yansıtmayan ve bilgi sahibi olmadan yapılmış ifadelerdir.

            Söz konusu alan, 29 Ocak 2008 tarihinde 1. Hava Kuvvet Komutanlığı’na tahsis edilmiş, 30 Mart 2011 tarihinde güvenlik problemleri ve bakımı ile ilgili sorunlar nedeniyle Anadolu Üniversitesi’ne devrinin yapılması istenmiş, 13 Haziran 2011 tarihinde 10 yıl süreyle Anadolu Üniversitesi’ne tahsis edilmiştir. 7 Mayıs 2019 tarihinde Tepebaşı Belediyesince, bu alanın daha etkin kullanılması açısından tahsis işlerinin sonlandırılması için yazı yazılmış, bu yazı üzerine Anadolu Üniversitesi 21 Haziran 2019 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na konuyu yazı ile bildirmiştir. 6 Eylül 2019 tarihinde ise ilgili komutanlığın, Tepebaşı Belediyemize yazmış olduğu yazıda, Eskişehir Havacılık Parkı ve Tayyare Müzesinin geçmişte olduğu gibi gelecekte de varlığının devam ettirilmesinin büyük öneme sahip olduğu ve genç kuşaklara tanıtılarak sevdirilmesine katkıda bulunacağı için söz konusu müzenin mevcut statüsünün devam ettirilmesi yönünde bilgi verilmiştir.

            Tepebaşı Belediyemiz, 26 Eylül 2019 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı Muharip Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na verdiği cevabi yazıda; “Eskişehir Havacılık Parkı ve Tayyare Müzesi’nin geçmişte olduğu gibi gelecekte de varlığının devam ettirilmesi ve genç kuşaklara sevdirilmesine katkıda bulunacağının bilinciyle; belediye olarak daha büyük kitlelere hitap etmesi, özellikle daha çok çocuk, genç ve kadın ziyaretçiye ulaşması ve alanın çok daha verimli kullanılacağı, Havacılık Müzesi ile işbirliği içinde geliştirilecek projelerde, bölge halkının hem Türk Havacılığı ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanacağı hem de şehrimizin cazibe merkezi, ilgi odağı olması yönünde gerekli çalışmalar yapılacağı, bu nedenle Lojistik Başkanlığına ait tüm malzeme, uçak vb. yerinde bırakılıp mevcut durum korunarak Tepebaşı Belediyesince gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılacaktır’’ ifadelerine yer verilmiştir.

            Yukarıda belirtilen yazışmalardan da anlaşılacağı üzere Anadolu Üniversitesi’nin rektör değişikliği aşamasıyla, konunun hiçbir ilişkisi yoktur. Tepebaşı Belediyemizin tasarrufunda olan bu alanın mevcut fiili durumu korunarak, Havacılık Müzesi olarak daha etkin sosyal ve kültürel faaliyetleri de içerecek şekilde değerlendirilecektir. Bu alan, imar planında Açık Hava Müzesi olarak yer almakta ve ticari faaliyete dönüştürülmesi mümkün bulunmamaktadır. İlçe başkanının kanun ve yönetmelik hükümlerini bilmemesi, yadırganacak bir durumdur. Tepebaşı Belediyemiz kamu yararına yönelik, kent halkının refahı ve mutluluğu için gerekli her türlü önlemi almaktadır. Vatandaşımızın yanlış yönlendirilmesi ve farklı algılara sebebiyet verilmesi kabul edilebilir bir durum değildir.

            Siyaset yapma kısırlığının, yalan yanlış isnat ve iddialarla aşılmaya çalışılması, halkımıza fayda getirmeyeceği gibi, iddia sahibini de değersiz kılar."

Editör: TE Bilişim