CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer Eskişehir İl örgütünün oluşturduğu eğitim komisyonu ile bir araya geldi. CHP il binasında gerçekleşen toplantıda eğitimde gelinen nokta tartışıldı.

Partisinin Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor komisyonunda sözcü olan ve aynı zamanda OHAL sürecinde CHP’nin oluşturduğu kriz masasının eğitim ayağında görev alan Usluer, çoğu eğitimcilerden oluşan CHP Eskişehir İl Eğitim komisyonu ile eğitimin geldiği noktayı ve bu süreçte yaşananları konuştu. Eğitimin 1971 ve 1980 yıllarında büyük darbeler aldığını, köy enstitülerinin kapanmasına vurgu yaparak değinen Usluer, son 14 yılda eğitimin parçaları bir türlü yerine oturmayan bir yapboza dönüştüğünü dile getirdi.  Eğitim Komisyonu Başkanları Zakire Esma Altınel ve Sadet Sertyalçın eğitim komisyonlarında olmasından dolayı Usluer'i daha fazla önemsediklerini ve takip ettiklerini dile getirdi.

EN BÜYÜK DARBEYİ EĞİTİM ALDI

Usluer’e OHAL sürecinde olup bitenleri soran eğitimciler medyanın da konuya yeteri kadar eğilmediğini ve eksik ve yanlış bilgilerin dolaştığını dile getirdiler. Süreci değerlendiren Usluer, “ Bir MEB ayağı var bir de YÖK ayağı. Ben bu konuyu birçok yerde anlatıyorum, anlatmaya da devam edeceğim. Durum gün geçtikçe vahim bir hal alıyor. OHAL’de en büyük darbeyi eğitim aldı. Öğretmeni, öğrencisi eğitim alanında kim varsa mağdur. Birçok insanın suçu ispat edilmemiş ve hala tutuklu ya da gözaltında. Bunlar kabul edilebilir uygulamalar değil. Biz her seferinde elimizden gelen direnişi sergiliyoruz fakat karşımızda sanki bir duvar var. Son olarak karşımıza proje okulu yönetmeliği ile çıktılar. Daha önce mecliste tartışılan ve bizim karşı koyduğumuz bu uygulama ülkenin önde gelen okullarını, Cumhuriyetin okullarını ele geçirme operasyonudur.

ESKİŞEHİR’İN GÖZBEBEĞİ EAL DE PROJE OKULU

Öğrencilerimiz, velilerimiz ayakta biz de onların yanındayız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyla özel olarak ilgileniyor. Biliyorsunuz Kabataş Erkek Lisesi’ndeki müdür yardımcısının korkunç bir açıklaması vardı “dağı taşı imam hatip liseleriyle dolduracağız” diye. Özellikle bu durum bizi ve tabanımızı çok ciddi rahatsız etmiştir. Konuyla ilgili Bakanlığa soru önergesi verdik. Konunun önemli olduğunu söyleyen eğitim komisyonu üyeleri, Usluer’e nasıl bir yol izleyebileceklerini sordu. Usluer, “Kamuoyu yaratmak çok önemli. Sizler gibi bu işe gönül vermiş eğitimcilerimizle direnç göstermek daha kolay olacak. Sizlerin çalışmaları da çok değerli. Bakın bu proje okullarından biri de Eskişehir’in gözbebeği Eskişehir Anadolu Lisesi. Sizlerin dik duruşuyla temaslarıyla, velileri bilinçlendirmesiyle bir şeyleri değiştirmek mümkün olabilir. Ana akım medya bizlere sansür uyguluyor biliyorsunuz. Sesimizi duyurabileceğimiz bütün mecraları kullanacağız. Sosyal medya da çok önemli bir alan. El birliği ile çocuklarımızın geleceğini bu karanlıktan kurtaracağız! Hiçbirimiz AKP’nin projesi olamayacağız” dedi. Toplantının sonunda her ay bir araya gelme kararı alan eğitimciler Gaye Usluer’e verdiği bilgilerden ve sunduğu önerilerden dolayı teşekkür etti. ​

Editör: TE Bilişim