BBP İl Başkanı Şaban Bozbal, Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi ile hiçbir ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakların sıralandığı ve güvence altına alındığını söyledi.

Konuyla ilgili bir mesaj yayımlayan, Büyük Birlik Partisi Eskişehir İl Başkanı Şaban Bozbal  mesajında şu ifadelere yer verdi;

" 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, ama bugünü kutlamak bir kenara üzülmemiz gereken birgün; çünkü milyonlarca çocuk çocukluklarını yaşayamıyor, hakları ellerinden alınıyor, yok sayılıyor. Binlerce çocuğumuzu  şiddet, cinsel istismar, erken yaşta evlilik, çocuk işçiliği ve eğitime erişememek tehdit ediyor.

Başta eğitim olmak üzere, sağlık ve barınma sorunu olmayan, her türlü istismardan korunmuş, üreten, özgüveni olan, düşünen, çevresi ile olumlu iletişim kuran, kendini geliştirmiş, geçmişini unutmayan ve geleceğe ümitle bakan çocuklar yetiştirmek için çaba gösteren milletler, gelişmelerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir.          

Ülkemizin ümidi, geleceğimizin teminatı, gözbebeğimiz çocuklarımızı tehlikelerden ve zararlı alışkanlıklardan koruyarak, gelişmelerine ortam hazırlamak  gayretlerimizle mümkün olacaktır.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin altına imza atan ilk ülkelerden olmamıza rağmen çocuklarımıza verdiğimiz önem hiç yeterli değildir.Hatta iki üç gün devam eden gençliğimize zarar veren festivaller her türlü çabalarımızı heba etmektedir.İlimizde de türlü itiraza rağmen yapılan,hafta sonu yine yapılması planlanmış olan,bu tür sanat adı altında yapılan etkinlikler,örf ve adetlerimize asla uymamaktadır.

Çağdaş bir yapıya kavuşmamız, çocuklarımızın daha sağlıklı ortamlarda yetiştirilmesi ve  gereksinimlerinin çağdaş ölçütlerde karşılanmasıyla sağlanabilir. İnanıyorum ki sevgiyi temel alarak yürütülen tüm çabalar, çocuklarımızın korkusuz bir dünyada, kardeşçe, gelecek kaygısı taşımadan yaşamalarına katkıda bulunacaktır.

 Bu duygu ve düşüncelerle dünyadaki tüm çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gününü kutluyor, huzurlu, sağlıklı, mutlu, neşeli ve parlak bir gelecek diliyorum."

Editör: TE Bilişim