Demokrat Parti (DP) İl Teşkilat Başkanı Mustafa Mert yaptığı basın toplantısında hükümetin 2012 yılından bu yana çözüm harekatı başlatıldığını ancak bu hareketin çözümsüz hale geldiğini öne sürdü.

Ne zaman çözümsöz konusu olduğunda ülkede yaşanan olayların had safhaya ulaştığını belirten Mert, “Bir yandan yakıp yıkmalar bir yandan yağmalamalar yaşanırken, diğer yandan yerel seçimler geçeli 2 ay gibi kısa bir zaman olmuştur. İktidar ve muhalefet partileri Cumhurbaşkanlığı adayı arayışına girmişlerdir. Bu arada teröristler boş durmayıp bir uzman çavuşumuzu kaçırmakla kalmayıp 3 askerimizi de şehit etmişlerdir” dedi.

Yolların kesildiği, kaçırılan beyinlerin yıkandığını belirten Demokrat Parti İl Teşkilat Başkanı Mustafa Mert, “Bu olaylar yaşanırken devletin sessiz kalması manidardır. Buradan İçişleri Bakanımıza sesleniyor, acil olarak bu çaresiz vatandaşlarımız için yardımlarını esirgemeyip çözüm üreteceklerine inanmak istiyoruz” diye konuştu.

Mert, ayrıca aşırı yağışlar nedeniyle  sel felaketlerinde can ve mal kaybı yaşandığını vurgulayarak vatandaşlara geçmiş olsun, ülkemizin de bu tür felaketlerle bir daha karşı karşıya kalmaması dileğinde bulundu.

 

Editör: TE Bilişim