CHP İl Başkanı nihat Çuhadar parti binasında düzenlediği basın toplantısında yeni eğitim öğretim yılını değerlendirdi. 
Okulların 15/09/2014 tarihinde kaosla açıldığını iddia eden Çuhadar, gelinen noktada 92 okulun yöneticisi 65 ‘i Eğitim Bir – Sen üyesi olmadığı için uydurma bir değerlendirme formuyla görevden alındığını ileri sürdü.

Çuhadar şöyle konuştu; "Yapılan değerlendirme komisyonunda öğrencilerimizle bire bir ilişki içerisinde olan öğrenci meclisinden tam not alan yöneticiler Milli Eğitim müdürünün yan kuruluşu haline gelen Eğitim Bir- Sen'in direktifleri doğrultusunda İlimizin güzide okullarının deneyimli ve liyakatlı yöneticileri göstermelik bir değerlendirme formu uydurularak görevlerinden alınmışlardır.

Değerlendirmeyi yapanlar vicdandan ve liyakattan yoksun okulları bilmeyen tanımayan yöneticilerin tamamen AKP güdümünde karar vermeleri Türk eğitimine yapılan çok büyük bir haksızlıktır.

Tek amaçları T.C değil AKP zihniyetine, iktidarına hizmet edecek tek  yapı, tek düşüncede idari ve öğretmen kadroları kurmaktır."
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜN EĞİTİME KATKISI OLMADI

İl Milli Eğitim Müdürünün eğitim ve öğretime hiç bir katkısı olmadığını da iddia eden Çuhadar, "AKP yandaşı sendikası Eğitim Bir- Sen doğrultusunda haraket etmişti.

Yapılan en büyük haksız uygulamalardan biriside TEOK'tur. ( Temel eğitimden ortaöğretime geçiş) 

Öğrenci geçişlerinde sadece kendi çizgilerinde, kendi düşüncelerini savunacak AKP’ nin arka bahçesi olarak gördükleri İmam Hatip Okullarına tercih yapmayan çocuklarımızı evlerinden uzak ilçelere adaletsizce atama yapmışlardır.

Öğrenciler okulların açıldığı şu günde okul okul  dolaşarak çocuklarının kaydını yaptırmaya çalışmaktadırlar"diye konuştu.
BAŞBAKANA VE MİLLİ EĞİTİM BAKANINA SESLENDİ
 Çuhadar Başbakan ve Milli Eğitim Bakanına seslenerek  şu soruları yöneltti; "İl Milli Eğitim Müdürlüğünde İl Milli Eğitim Müdürü İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Hükümet güdümündeki Sendikanın Başkanı biraraya gelerek süreçle ilgili değerlendirme ve çalışma yapmışmıdır?

İktidar Partisi İl Başkanı İlçe Başkanları, Yandaş Sendika Başkanları sizin amirinizmidir?

Devlet Memurlarına yasal olarak emir ve talimat verme yetkisi varmıdır?

Devletin tarafsız olması gereken yöneticileri kamu yararına kullanılması gereken yasal gücü elinde bulundurandan değilde yasal gücü olmayan ancak siyasi gücü olan makamlardan ve isimlerden mi emir talimat almaktadır?

  Yoksa sayın Vali ve İl Milli Eğitim Müdürü siyasilere yetki devrimi yapmıştır?
 Tarafsız olduğunuz bir masalmıdır?

  Yetkilerin adalet anlayışından yoksun eylem ve söylem uygulamalarını kınıyoruz."
 
Editör: TE Bilişim