AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan beraberindeki heyetle birlikte eğitim öğretim yılının ilk gününde bazı okulları ziyaret etmiş ve öğrencilere başarılar dilemişti. AK Parti heyetinin bu ziyareti belediye başkanlarınca tepki toplamıştı. Okul ziyaretine bir tepki de CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç’tan geldi. Dalgıç valiliğinin tavrının bu ziyarette önemli olduğunu aktararak,  “AKP, parti yöneticilerinin, okulların açıldığı gün sınıflara girmesi haklı bir tartışma yarattı. Çünkü yapılan iş sırf siyasi amaçla yapılmış ve hem okullar hem de küçücük öğrenciler siyasete alet edilmeye çalışılmıştı. Burada önemle üzerinde durulması gereken, Valiliğin tavrıdır. Çünkü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Valiliğe bağlı olduğundan, AKP Yöneticilerinin Vali’nin bilgisi ve izni olmadan okula girmesi ve siyaset yapması düşünülemez. Gelinen durum, Türkiye’nin yeni yönetim sisteminin ürünüdür. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesi ve ülkeyi tek elden yöneten Cumhurbaşkanın aynı zamanda parti genel başkanı olduğu durumunda bir parti devletine dönüşülmesi kaçınılmazdı. Parti devletinde de, bürokrasinin partili gibi davranmasının önüne geçmek mümkün değildir. Bunun böyle olduğu Eskişehir Valisi örneğinde açıkça görülmektedir” dedi.

VALİ PARTİLİ BİRİYMİŞ GİBİ

Vali Özdemir Çakacak’ın partili gibi davrandığını aktaran Dalgıç, “Son günlerde ilimizde yaşanan olaylara, Sayın Eskişehir Valisinin verdiği fotoğraflara bakıldığında, sanki partili biriymiş gibi davrandığı, AKP’li milletvekilleri ve parti yöneticileri ile haşır neşir olduğu gözlenmektedir. Sayın Valinin tarafsız olmayan davranışları her alanda kendisini göstermektedir. Bunun en somut örneklerinde birisi de, parti yöneticisi olana meclis üyelerine karşı sergilediği yaklaşımdır” diye konuştu.

BÖYLE BİR SORUŞTURMA YAPMAMIŞSA, GÖREVİNİ SUİSTİMAL ETMİŞ OLUR

Valiliğin ziyarete ilişkin soruşturma başlatması gerektiğini aktaran Dalgıç şunları söyledi:             

“Çifteler Belediye Meclis Üyesi iken, Tepebaşı İlçe Başkanı seçilmem sonrası aynı anda hem Belediye Meclisi Üyesi hem de İlçe Başkanı olamayacağım gerekçesi ile Eskişehir Valiliği tarafından hakkımda soruşturma başlatılarak, 15 gün içinde bu görevlerden birisini tercih etmem gerektiği, aksi halde Belediye Meclisi Üyeliğimin düşürülmesi için Danıştay’a başvurulacağı kararı tebliği edildi. Verilen 15 günlük süre içinde tercihte bulunmadığımdan, Çifteler ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeliğimin düşürülmesi için Eskişehir Valiliği tarafından Danıştay’a yazı yazıldı. Hakkımdaki soruşturma Danıştay 8.Dairesinin 2018/2959 sayılı dosyası ile devam etmektedir. Danıştay 8.Dairesi konu ile ilgili savunmamı talep etmiştir.  Bilindiği gibi halen AKP İl Başkanı olan Sayın Zihni Çalışkan ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Sayın Adem Kara ve Sayın Orhan Durmuş aynı zamanda belediye meclis üyesidirler. Tarafsız bir Valinin benim hakkımda yaptığı işlemi, benimle aynı durumda olan AKP yöneticileri hakkında da yaparak soruşturma açması gerektiği açıktır. Böyle bir soruşturma yapmamışsa, görevini suistimal etmiş, hatta AKP lehine kayırmacı davranarak görevini kötüye kullanmış olacaktır. AKP Eskişehir İl Başkanı ve İl Yöneticileri hakkında Valilikçe açılan herhangi bir soruşturma olmadığını üzülerek öğrenmiş bulunuyorum. Bu durumda, kural olarak tarafsız olması gereken ancak böyle davranmayan Sayın Valinin benim hakkımdaki soruşturmadan vazgeçmesini veya AKP Yöneticileri hakkında da soruşturma açmasını, bekliyorum. Devletin bir memuru olarak tarafsız davranmak sayın Valinin görevi olduğu gibi, tarafsızlığını beklemek de tüm Eskişehirlilerin hakkıdır. Ayrıca, AKP yöneticilerinin okulda siyaset yapmasına izin veren İl Milli Eğitim Müdürü ve Okul İdarecileri hakkında soruşturma yapılması gerekmekte olup konunun takipçisi olacağız. Herhangi bir işlem yapılmaması halinde, ikinci yarıyıl başladığında, CHP Tepebaşı İlçe Örgütü olarak, Tepebaşı İlçesinde bir devlet okuluna giderek öğrencilere “Nutuk ve Kurtuluş Savaşı Destanı” kitaplarını dağıtacağımızı da şimdiden sayın Valinin bilgisine sunuyorum.

Editör: TE Bilişim