CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Atilay Dalgıç, AKP Tepebaşı İlçe Başkanı’nın belediyelerin muhtarlara mobbing uyguladığı yönündeki açıklamasını eleştirdi.  

“AKP’nin eski il başkanlarından birisinin, AKP Eskişehir Örgütünün çalışmadığını ve belediyeleri yeterince eleştiremediğini, yani pasif kaldıklarını söylemesi üzerine, AKP Tepebaşı İlçe Başkanı, belediyelere bir şey söyleme telaşıyla alelacele bir açıklama yaparak, muhtarlara mobbing uygulandığını iddia etmiş ve kirli siyasetten bahsetmiştir” diye konuşan Dalgıç, kirli siyaset yapıldığını öne sürdü.

MUHTARLARI TEBLİGAT MEMURUNA DÖNÜŞTÜRDÜLER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni bir Muhtarlık Kanunu çıkarılması gerektiğini öteden beri söylediğini ifade eden Dalgıç, şunları söyledi: “Bu konuda hazırlanan taslak, geçen yıllarda muhtarlara gönderilmişti.  Bu taslakta, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesi, Muhtarlar Birliği’nin kurulması, muhtarlıkların yeterli bütçeye sahip olması için emlak vergilerinin bir kısmının muhtarlıklara aktarılması, muhtarlıklara yardımcı personel verilmesi gibi, muhtarlıkları gerçek anlamda kurumsallaştıracak birçok düzenleme öngörülmektedir.1924 yılında çıkarılan Köy Kanunu ile muhtarlara çok geniş yetkiler verilmişken, AKP döneminde muhtarların malı, mülkü ve bütün yetkileri alınmış ve adeta tebligat memuruna dönüştürülmüştür. Özellikle Büyükşehir olan illerde muhtarlıkların, bütün malları elinden alınıp diğer kurumlar arasında paylaştırılmış, böylece en büyük gelir kaynakları yok edilmiştir. Tüzel kişilikleri ellerinden alındığı için de, mal edinmeleri imkânsız hale getirilmiştir. Geçmiş aylarda ziyaret ettiğimiz muhtarların birçoğu, hiçbir yetkilerinin kalmadığını ve önümüzdeki seçimlerde muhtarlıkların da kaldırılacağı endişesi taşıdıklarını ifade etmişlerdir.”

SİYASET YAPMA YERİ DEĞİLDİR

Ne belediyelerin ne de muhtarlıkların siyaset yapılan yerler olmadığını belirten Dalgıç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her ikisi de halkın doğrudan seçtiği idareciler olarak, halka en yakın duran ve durması gereken kişilerdir. sokağa çıkıp halkın arasında karışamayan AKP yöneticileri, belli ki, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin sürekli halkın içinde olma gayretinden rahatsızlık duymuşlardır. Kirli siyaset, muhtara personel yardımı yapmak değil, okula, camiye, kışlaya siyaseti sokmaktır. Kirli siyaset, AKP’li babaların, ne iş yaptığı, hangi meziyete sahip olduğu belli olmayan çocuklarının, zenginleşmesi, hak etmedikleri yerlere gelmesi ve kendilerini halkın üstünde görmesidir.”

Editör: TE Bilişim