CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk İş)  Eskişehir İl Temsilciliğine atanan Orhan Demir’i ziyaret ederek, Türk İş’e bağlı sendika başkanlarıyla bir araya geldi. Ziyareti sırasında talep ve sıkıntıları dinleyen Çakırözer, taşeron işçi sorununun artık son bulması çağrısında bulunarak, işçi, asgari ücretli maaşlarına enflasyon farklarının yansıtılmasını istedi. Çakırözer,  “Ekonomideki kötü gidişatın bedelini herkes ödüyor ama en çok işçi, emekçi, asgari ücretli ödüyor. Aybaşında gelen maaşları hortumla işçinin cebinden alıyorlar. İnsanlar artık evine ekmek götüremiyor. Enflasyon farkları derhal maaşlara yansıtılmalı” dedi.

Şeker fabrikalarında, demiryollarında kadro bekleyen işçileri de hatırlatan Çakırözer, taşeronun son bulmasını ve emekçilerin artık hak ettikleri kadrolara yerleştirilmesini istedi.

DEMİRYOL VE ŞEKER İŞÇİLERİ KADRO BEKLİYOR

CHP’li Çakırözer, Türk İş Eskişehir İl Temsilciliği görevine atanan Türk Metal Sendikası Başkanı Orhan Demir’i ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti. Odaya bağlı sendika temsilcileriyle de bir araya gelen Çakırözer, taşeron işçi sorununun artık son bulması ve enflasyon farklarının işçi, asgari ücretli maaşlarına yansıtılmasını istedi. Çakırözer, “Taşerona kadro dediler ama bakın şeker işçilerimiz, demiryol işçilerimiz hala kadro bekliyor. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak işçi konfederasyonlarımızı düzenlediğimiz çalıştaylar ile ilk kez bir araya getirdik, dinledik. Gelsinler burada işçi, emekçi temsilcilerimizi dinlesinler. Artık bu işin A, B, C’si kalmadı. Şeker fabrikalarımızdaki, demiryollarındaki, ETİ Madendeki işçilerimiz de bir an önce kadroya geçirilmeli. Tüm taşeron işçilerinin ayrımsız ve koşulsuz bir şekilde kadroya alınmaları, kadroya alınan işçilerin eşit haklara sahip olmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ENFLASYON FARKLARI MAAŞLARA YANSITILMALI

Ekonomide kötü gidişatın faturasının da işçi, emekçi, asgari ücretlinin sırtına yüklendiğine dikkat çeken Çakırözer, hem enflasyon farklarının maaşlara yansıtılmasını, hem de konkordato ilan eden işyerlerinde çalışan işçilerin alacaklarının ‘öncelikli alacak’ kapsamında değerlendirilmesini istedi.

KONKORDATONUN MAĞDURU İŞÇİLER OLMASIN                   

Türkiye genelinde 3 bine yakın işyerinin konkordato ilan ettiğine dikkat çeken Çakırözer, “Konkordato ilan eden firmalar alacaklılarıyla anlaşarak borçlarını ödeme sürecine girebiliyor. Ancak bu iş yerlerindeki özellikle sendikası olmayan işçi kardeşlerimiz eğer bu konuda bilgileri yoksa ve ilgili masaya müracaat etmezlerse, alacakları işçi alacağından normal alacağa dönüşüyor. Bu nedenle iş kardeşlerimiz mağdur ediliyor. Konkordato ilan eden şirket sayısının artacağı uyarıları göz önünde bulunursa önümüzdeki süreçte işçiler açısından büyük mağduriyetler yaşanabilir. Konkordatonun mağduru da işçilerimiz olmasın” dedi.

EMEKÇİNİN KARA GÜN AKÇELERİNİ YAĞMALATMAYACAĞIZ

Çakırözer, İşsizlik Fonu ve işçilerin kıdem tazminatları için de hep birlikte mücadele vereceklerini belirterek, “İşçilerimizin başlıca güvencesi olan kıdem tazminatı hakkını geriye götürecek, zayıflatacak her şeye çalışanlar adına hep beraber karşı duracağız. Emekçinin zor günleri için biriken İşsizlik Fonu’nun yağmalanmasına hep birlikte karşı çıkacağız. Ekonomideki kötü gidişatın, beceriksizliğin bedelinin emekçinin kara gün parasından ödetilmesine asla izin vermeyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim