AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, demokrasi kazanımlarının ülkemizde maalesef acı hikâyelere ve derslere neden olarak edinildiğini ifade ederek, “53 yıl önce bugün, Yassıada’da demokrasi tarihimizin bu kara günündeki acıyı ve hüznü hala derinden hissediyoruz” dedi. 
“Eskişehir’imizin yetiştirdiği değerlerden, milletvekilimiz ve demokrasi şehidimiz Hasan Polatkan’ı ve ertesi gün şehit edilen Adnan Menderes ve Fatin Rüştü Zorlu’yu şehadet yıldönümlerinde saygı ve minnetle yâd ediyoruz” diyen Ünlü, şöyle devam etti: 
“Demokrasinin yılmaz savunucusu, devrim niteliğinde özgürlüklerin mimarı AK Partinin Eskişehir İl başkanı olarak, ama daha önemlisi şehriyle gurur duyan bir hemşeriniz olarak hepinizi demokratik kazanımlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum. Ülkemizin bir daha acıyla andığımız bu karanlık günlere dönmemesi için canla başla çalışıp aramızdaki tüm sorunları demokratik yollarla çözme olgunluğunu göstermenizi bekliyorum. Siyasi görüşü ne olursa olsun, ülkenin yetiştirdiği değerlerden Hasan Polatkan’ın rakipleri tarafından bile çalışkanlığının takdirle anılıp milletimiz tarafından kabul görmesi nasıl bir devlet adamı olduğu hakkında fikir vermektedir. Milli irade yolunda canından vazgeçen Polatkan tam anlamıyla milletin adamlarından olmuştur. Eskişehir halkının oylarıyla seçilip temsil için meclise gönderdiği vekilimizi cuntacı demokrasi düşmanları bu dünyada rahat bırakmamıştır. Kendisinin karşılığını şehitlik mertebesiyle Allah’tan aldığına inanıyoruz. Zira, idamından bir gün önce eşine yazdığı mektubundaki şu satırlar Eskişehir halkının vicdanında derin yer tutmaktadır. “Çok sevgili karıcığım, bugün karar günü. Allah nasıl takdir etmişse öyle olacak. Allah’a ve vicdanıma karşı fevkalade müsterihim. Sakin ve mütevekkilim.” Eskişehir, demokratlığın ve demokrasinin merkezi olmuştur. Birilerinin zannettiği gibi solun kalesi değildir. Tarihine ve milletin adamlarına sahip çıkan hemşerilerim, hak ettiği değeri Hasan Polatkan’a vermeli ve milli iradeye sonuna kadar sahip çıkmalıdır. Cuntacıları, darbe meraklılarını ve “orduyu göreve” çağıranları Hasan Polatkan’ın hemşerileri affetmeyecektir. Polatkan’ın ve zihniyetinin çağdaş temsilcisi olarak kendimizi görüyoruz. Bu yolda tüm hemşerilerimizi birlikte yürümeye davet ediyorum. Eskişehir’de bulvarlardaki ismine bile tahammül edemeyenler varken, hatırasına ve bıraktığı değerlere sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.”
Editör: TE Bilişim