Denetlemeyen kurumlarda suçludur

Emek Partisi İl yönetim Kurulu üyesi İbrahim Akgün, Çiftlik Bank olayında denetlemeyen kurumlarında suçlu olduğunu ifade etti.

Akgün, Tarımsal üretim ve besicilikte gelinen nokta ithalat olunca, üretim yerine parası olanın alıp satarak ticaretini yaptığı, köylünün ise yem, ilaç, aşı vb. artan besicilik maliyetleri nedeniyle üretimden koptuğu sistemin aynı zamanda Çiftlik Bank’ı da doğuran sistem olduğunu söyledi.

 “Sonu bank kelimesi ile biten her kapitalist sermaye kuruluşu gibi Çiftlik Bank da paradan para kazanmayı amaçlayan ve üretmeden, emek vermeden para kazanacağını sananların parasının bir havuzda toplanarak tek cebe indirilmesinin uyanıklar açısından neşeli, elindeki üç beş kuruşunu bir umutla yatıranlar açısından ise hazin hikâyesidir” diyen Akgün, “Bir oyun olarak başlayıp, şirketle devam eden ve sonra besicilik işletmeciliği, et ve süt ürünleri satışı diye reklam edilen bu dolandırıcılık şebekesinin her faaliyeti Hükümet ve ilgili bakanlıkların gözü önünde olmuştur. 100 bine yakın insanın dolandırılmasına olanak sağlayan denetimsizlik, hükümetin siyasi propagandasını da dayanak yaparak yapılan açılış törenlerine kalınan sessizlikle verilen destek nedeniyle ilgili bakanlıklar dahil denetleme sorumluluğundaki tüm görevliler de en az bu dolandırıcılar kadar suçludurlar” diye konuştu.  

Akgün konuyla ilgili şunları söyledi:

“EMEK Partisi olarak diyoruz ki; ülke tarımı ve hayvancılığının bir kurtarıcıya değil üretici köylünün ve yaptığı tarım üretiminin desteklenmeye ihtiyacı var. İthalata değil, başta yem fiyatları olmak üzere girdilerin ucuzlatılmasına ve yerli üretimin artırılmasına ihtiyaç vardır.

Mera ve yaylaların korunmasına ve geliştirilmesine ihtiyaç vardır. 300 koyun veriyoruz ama teminat gösterene diyerek parası olana değil, işi bilene yani üretici köylüye hayvancılık için destek vermeye ihtiyaç vardır.

Ülke hayvancılığının gelişmesi için, Çiftlik Banklara ve sahibi tosuncuklara değil. Tosuna, boğaya, gebe düveye, süt ineğine ve bunları besleyerek gelenekten geleceğe taşıyan besici köylülere ihtiyaç vardır

Dayanışarak girdi maliyetlerini düşürmek, ürettiklerini daha hızlı ve değerinde satabilmek için bir araya gelecekleri kooperatiflere ihtiyaç vardır

Hepsinden de önemlisi değişmesini istediğimiz bu tarım politikalarının üretici köylüler lehine belirlenmesi için mücadele örgütüne ihtiyacı vardır. “

Editör: TE Bilişim