Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle AKUT Eskişehir Ekibini Operasyon Merkezi’nde ziyaret etti.
 Dr. Jale Nur Süllü, Türkiye’nin 168 kişinin yaşamını yitirmesi, 3000 kişinin yaralanması ile sonuçlanan 2020 yılında yaşanan depremlerde, istatistiklere göre, dünyada en çok can kaybının yaşandığı ülke olmasına dikkat çekerek “Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız felaketlerde gördük ki ülkemizde, afet tehlikelerinin yıkıcı etkisine maruz kalma oranı artmasına karşın, çabuk unutulup, yokmuş gibi davranılıyor” dedi.
Türkiye’nin ilk arama kurtarma derneği olan AKUT Eskişehir Ekibi ile İzmir depremi başta olmak üzere, arama kurtarma çalışmaları ve alınması gereken önlemleri değerlendiren CHP Eskişehir Milletvekili Süllü “Deprem gerçeği ile yaşamak zorunda olduğumuz bir coğrafyadayız. Bu gerçekler doğrultusunda yaşlanan yapı stoklarının gözden geçirilmesi, denetim mekanizmalarının işler hale getirilmesi ve gerekli yasal düzenlemelerin yapılması gerekir” derken, AKUT gibi örnek kuruluşların önderliğinde bilinçlendirme çalışmalarının da geniş kitlelere ulaştırılmasının önemli olduğunu söyledi.
Süllü, “İzmir depreminde nasıl zor koşullarda çalışıldığının bizzat tanığı oldum. Gönüllü Kahramanlar olarak, doğal afetlerde arama kurtarma çalışmalarında gösterdiğiniz başarı kadar, verdiğiniz deprem eğitimleri de hayatta kalabilmeyi öğrenmek açısından çok değerli.” diyerek yaşanılan her felakette, gecesini gündüzüne katarak, cansiperane çalışan 111 gönüllüden oluşan AKUT Eskişehir Ekip Lideri Mete Kızıl’a teşekkür etti.  
Eskişehir AKUT Ekibinin ne kadar hazırlıklı ve donanımlı olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu belirten Süllü, “Şehrimizde yeni bir eğitim ve lojistik yerleşkesi için yer tahsisinin gerçekleştiği müjdesini aldık. Bu merkez tamamlandığında ekip daha da güçlü olacak.” dedi. Jale Nur Süllü, Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili olarak, bir AKUT gönüllüsü sorumluluğunda ekibe destek olmaya devam edeceği, sözünü verdi.

Editör: TE Bilişim