Deva Partisi Eskişehir İl Başkanlığı İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesini ziyaret etti. Ziyaretin konu başlığı deprem ve afet riski altındaki yapı stoğu idi. 17 Ağustos’ta 1999’da yaşanan büyük yıkımın haftasında gerçekleştirilen ziyarette başta şehrimizde olmak üzere ülkemizde riskli olduğu bilinen yapıların acilen dönüştürülmesi gerektiği değerlendirildi.

 Deva Partisi İl Başkanı İsmail Haşim Ateş konunun aciliyetinin iktidar tarafından göz ardı edildiğini olası bir deprem anında İstanbul başta olmak üzere oluşacak yıkımda yetkililerin ilgili alanlara yetişemeyeceğini, bugüne kadar deprem vergisi adı altına toplanan paralar ile yaklaşık yüz bine yakın binanın dönüştürülebileceğine dikkat çekti. İnşaat Mühendisleri Odası başkanı Hüseyin Orkun Kılıç ise 1999 yılından önce yapılan yapı stoğundaki eksikleri sıralayarak, kullanılan malzemelerin yetersizliğini, olası bir depremde bu yapıların ayakta kalamayacağını, gerekirse imar planlarında kat veya emsal artışı verilerek bu binaların yenilenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca şehir merkezimizde bulunan alüvyon zemin üzerine yapılmış bu eski yapıların zemin faktörü de düşünüldüğünde bir an önce yenilenmesi gerektiğini tekrar etti.

Deva Partililer 17 Ağustos 2021 tarihinde genel başkan Ali Babacan’ın yayınlamış olduğu afet eylem planını oda yetkililerine anlattı. 54 maddeden oluşan afet eylem planında seçim sonrasında kurulacak hükümetin ilk 90 ve 360 günde hangi adımları atacağı aktarıldı. Afetle mücadelede yerinden yönetim vurgusu yapıldı.

Toplantının sonunda her iki başkanda birbirlerine başarılar dileğinde bulundu. Toplantıya İnşaat Mühendisleri Odası adına Hüseyin Orkun Kılıç, Oytun Gökten ve Koray Güler katılırken, Deva Partisi adına il başkanı İsmail Haşim Ateş ve il yönetiminden Mustafa Keskin, Ecir Ayaş, Yasemin Arıkan Çoruk ve Ünsal Yalman katıldı.

Editör: TE Bilişim