Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, erken seçim konusunda konuştu. Destici erken seçim konusunda şu yorumda bulundu: "Herkesin erken seçim isteme gibi Türk siyasetinde, demokrasisinde hakkı vardır. Biliyorsunuz seçim kararı alınabilmesi için meclisin çoğunluğunun kararı gerekmektedir. Şu anda bu çoğunluk iktidar partisinin elindedir. Onun için bu görüşmede ben inanıyorum ki nihai bir karara varılacak ve Türkiye bir erken seçime mi gidecek yoksa seçimler zamanında mı yapılacak bunu İnşallah bu görüşmeden sonra göreceğiz. Biz Büyük Birlik Partisi olarak yani siyaseti birilerini eleştirmek, birilerini açığa düşürmek için falan yapmıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için doğrusu neyse onun için yapıyoruz ve bunun için de gerçekçi bir siyaset izliyoruz.

  Yüksek Seçim Kurulu zaten biliyorsunuz en son yılbaşında seçime girecek 9 siyasi partiyi açıkladı bunlardan biriside Büyük Birlik partimizdir. Büyük Birlik Partisi 25 yıllık siyasi tecrübeye sahip siyasi partidir. Biz bu 25 yıllık siyasi tarihimiz içerisinde pek çok erken ya da olan normal zamanlarda yapılan seçimleri yaşadık. Yerel seçimler yaşadık, genel seçimler yaşadık, referandumlar yaşadık, Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaşadık. Biz hem tecrübeli bir siyasi partiyiz, hem de ne zaman yapılırsa yapılsın Büyük Birlik Partisi ister yerel, ister genel, ister erken, ister zamanında tüm seçimler için teşkilatlarıyla birlikte hazırdır."

Destici sözlerini şöyle tamamladı: "16 Nisan'da yeni sisteme evet diyen siyasi partiler AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi Büyük Birlik Partisidir. İttifakların yasal hale getirilmesiyle birlikte Cumhur ittifakı içerisinde yer alacağımızı ve bu ittifakı desteklediğimizi çok açık bir şekilde beyan ettik. Bu kararımızın arkasındayız. Büyük Birlik Partisi ister erken, ister zamanında yapılsın, ne zaman olursa olsun Cumhur ittifakının içinde yer alacaktır. Bu kararlığının ve bu duruşunun arkasındadır."

Editör: TE Bilişim