KADİR ÇETİN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Danıştay Başkanı'nın sonradan bir açıklama yapmasını yadırgadığını söyledi. 
Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, dün Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginliği değerlendirerek, “Sayın Feyzioğlu’nun yaptığı konuşmayı ben de büyük bir dikkatle dinledim. Hem Danıştay Başkanı'nın hem de Sayın Feyzioğlu’nun yaptığı konuşmalar, hukukun üstünlüğüne vurgu yapıyordu. Asıl sormamız gereken soru şudur. Danıştay’ın kuruluş yıldönümünde ya da Anayasa Mahkemesi’nin kuruluş yıldönümünde devlet erkanının olduğu bir yerde eğer hukukçular hukukun üstünlüğünü ve bunun ne kadar önemli olduğunu anlatıyorlarsa Türkiye’de bir sorun var demektir. Bu soruna dikkat çekiyorlar. Biz siyasetçilerin de bundan ders alması lazım. Siyasetçi öfkeyle devleti yönetmez. Devlet öfkeyle yönetilmez. Devlet akılla yönetilir. Devlet adamı dediğiniz kişi öfkelenmez. Eleştirilerden ders çıkarır. Eleştirilerden ders alır. Eğer hukukun üstünlüğü konusunda kaygı varsa, yargı konusunda kaygı varsa, mahkemelerin tarafsızlığından ve bağımsızlığından insanlar endişe duyuyorlarsa ve bu endişeyi Türkiye Barolar Birliği Başkanı dile getiriyorsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Eğer siz öfkeyle yola çıkıp eleştiriye tahammül edemezseniz siz devleti yönetemezsiniz. Sağlıklı yönetilmediği içindir ki Türkiye, bugün bu noktaya geldik. İnsanlar kamplaştı. Bizim bunu aşmamız gerekiyor” dedi.

“FEYZİOĞLU’NUN YAPTIĞI KONUŞMADA ANA MUHALEFETE YÖNELİK DE ELEŞTİRİLER VARDI”
“Feyzioğlu’nun yaptığı konuşmada ana muhalefete yönelik de eleştiriler vardı” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:
“Danıştay Başkanı'nın daha sonra bir açıklama yapmasını yadırgıyorum. Eğer öyle bir şey olmasaydı yani Başbakanlık koltuğunda oturan zat eğer o tepkiyi göstermeseydi Danıştay Başkanı öyle bir açıklama yapmayacaktı. Danıştay’a da yakıştıramadım, Danıştay Başkanı'na da yakıştıramadım. Bu eleştiriden daha doğrusu Sayın Feyzioğlu’nun yaptığı konuşmada ana muhalefete yönelik de eleştiriler vardı. Biz saygıyla dinledik. Hiçbir zaman da öfkelenmedik.”
Editör: TE Bilişim