15 Aralık’ta Ankara’da yapılacak olan Demokratik Sol Parti kurultayında genel başkan adayı olan Hüseyin Alpay, seçimi kazanmaları halinde DSP’de devrimci dönüşüm ve değişimi gerçekleştireceklerini söyledi.

Eskişehir’de İl Başkan ve partili üyelerle bir araya gelen DSP Genel başkan adayı Hüseyin Alpay, genel başkan adaylığını 10 Haziran 2017 tarihinde açıkladığını ve  o günden bu güne çalışmalarını sürdürerek  örgütlerle ve partililerle istişare yaptığını ifade etti.

DSP'nin ciddi bir yapısal değişime ihtiyacı  olduğunu kaydeden Alpay,” DSP uzun süredir ciddi sıkıntılar yaşıyor ve devam ediyor. Bu kurultay bizim son kurultayımız olabilir. Neden son kurultayımız olabilir. Başta Anadolu'da olmak üzere bir çok yerde teşkilatlarımız kapatıldı. Hiç bir yerde DSP bayrağının olmadığını görüyoruz. İl başkanlarımızın bireysel çabaları ile siyaseti götürebiliyoruz. Genel merkezin duyarsızlığı ve politika üretememesi nedenlerden bir tanesi. Partimizin bulunduğu yerden daha ileriye götürmenin çaresini arayacağız. DSP Türkiye'nin 12 Eylül darbesinden sonra 3 kez iktidar olmuş, devlet yönetme tecrübesi sahip önemli bir parti” dedi.

Partinin değişimin yerinin kurultaylar olduğunu kaydeden DSP Genel başkan adayı Hüseyin Alpay şunları söyledi:

“Partililerimize ve üyelerimize devrimci değişim vaat ediyoruz. Tabandan tavana yaşanacak bir değişim işaretidir. Ciddi yapısal değişiklikler yapmalıyız. Biz kazandığımız takdirde birincisi; partiden ihraç edilmiş belli nedenlerle partiden dışlanmış tüm arkadaşlarımızı üye yapacağız, kapıları açacağız. Herkes siyaset yapacak.

İkincisi hemen tüzük kurultayı toplayacağız. Bu yapısal değişikliğinin temelini atılacak. Kadın kotası yüzde 51'e çıkarılacak. Kadınların olmadığı mecralarda başarılı olunmaz. Kadın örgütlenmesini beldelerden ilçelerden genel merkeze doğru örgütleneceğiz.

Üçüncüsü ise tüzükte yapacağımız değişiklikle genel başkanlarının görevi 2 dönem olacak. Hiç kimse koltuğa yapışmayacak.

Kadınların ve gençlerin olmadığı hiç bir yapının başarılı olmayacağını biliyoruz. Kavgasız, gürültüsüz, demokratik bir kurultay yapacağımıza inanıyorum.

Partimizin kurucu genel başkanımız Rahşan Ecevit, bizim için çok önemli bir değerdir. Kurultayda yapacağımız devrimci dönüşüm ve değişimle, Rahşan hanımın kollarına girip parti binasındaki odasında koltuğuna oturtacağız. Rahşan hanımın girdiği kapı Türkiye'ye özgürlük eşitlik adalet olarak açılacaktır.”

Editör: TE Bilişim