Saadet Parti İl Başkan yardımcısı Kadir Ateş partisinin Pazar toplantısında ülke gündemdeki konulara değindi.  AK Parti iktidarına yüklenen Ateş, iktidarın ABD ile ikili ilişkilerin ve müttefikliğin arttırılacağı söylemlerine, “Dün düşmandılar bugün yeniden dost oldular” diye yorumladı.

“ABD değil miydi binlerce tır silahı, terör örgütüne veren. ABD değimliydi Suriye’yi, Irak’ı paramparça eden. ABD değil miydi onlarca şehit vermemize sebep olan”  diye hükümete seslenen SP Eskişehir İl Başkan yardımcısı Kadir Ateş, “Gel git li dış politika ile bu ülkeye zarar veriyorsunuz. Böyle bir dış politika olmaz. Bunca şehidin bunca gazinin kanı, ahı sizi çarpar. ABD'yi biran önce stratejik müttefik olarak görmekten vazgeçin. Bir kere daha söylüyoruz dik durmak başka diklenmek başka” dedi.

Papaz’ın iade edildiğine göre bundan sonra krizin faturasının kime kesileceğini soran Ateş şunları söyledi:

“ Esnaf kan ağlıyor, üretici kan ağlıyor insanlar evlerini zor geçindiriyor. İktidar bu işin altından şuana kadar Brunson’u bahane ederek kalktı.  Anladığımız kadarı ile bu krizin faturası her zamanki gibi üreticiye, esnafa, insanımıza kesilecek. Zenginler daha zengin fakirler daha fakir hale gelecek. Bu krizle mücadelenin tek bir yolu var israf ve yolsuzluğun önlenip üretim ekonomisine biran önce geçilmesidir. Yoksa zabıtaların polislerin dükkan dükkan gezip zam kovalaması ile bu krizin üstesinden gelemezsiniz.

Ülkemizde birçok kişiyi alakadar eden bir başka konu ise Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesidir. Malumunuz olduğu üzere bu mesele gündemdeki sıcaklığını korumaktadır. Konu Meclis gündemine de getirildi.  Sayın Cumhurbaşkanı şöyle bir açıklama yaptı: ‘Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz. Biz ekonomide kurtuluş savaşı verdiğimiz dönemde böyle bir yükü ülkemizin sırtına bindirmeye hakkımız var mı diye soruyorum.’ Bizim bu konuda tavrımız net; ne devleti zarara uğratılmalı ne de vatandaş mağdur edilmelidir Lakin ekonomik bir savaş veriyoruz bahanesinin arkasına sığınanlara şunu hatırlatmak istiyorum. Vatandaşa gelince verilen ekonomik savaş, Külliyenin masraflarını arttırmaya gelince neden biranda ortadan kayboluyor. Mesela orta  vadeli planda ödeneği en fazla artan kalem cumhurbaşkanlığıdır. 2018'de 845 Milyon Lira olan ödenek 2019'da tam 3 katına, 2.8 Milyar Liraya çıkarılıyor. Bu ekonomik savaşın yükünü neden sadece garibanlar, işçiler, memurlar, evine ekmek götürme derdinde olanlar çekiyor. Makam arabalarına, ejder meyveli içeceklere, lüks ve şatafata kaynak bulunabilirken bugün vatandaşa kaynak yok. Ekonomik bir savaştayız demek doğru değildir. Bu ülkenin bir derdini bir sıkıntısını yediden yetmişe herkes sırtlamaya hazırdır. Bu millet rahatından, gelirinden her şeyden taviz verir lakin ülkemizin selametinden taviz vermez. Fakat vatandaştan fedakarlık bekleyip israf ve şatafattan taviz vermeyenler bu durumun tarih ve vicdan önünde hesabını veremezler. “  

Editör: TE Bilişim