İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu Diş hekimliği öğrencilerinin sorunlarını meclis gündemine taşıdı.

Milletvekili Kabukcuoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; “Tıp ve Diş hekimliği fakülteleri en masraflı bölümlerdir. Zaten bu bölümleri okuyan gençlerimizin aileleri çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanırken, son sınıf öğrencilerine, stajlarda kullandıkları sağlık materyallerinin masraflarını dahi yüklemek kabul edilebilir değildir. Diş hekimliği öğrencileri son zamanlarda maddi külfet nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalmaktadır”  şeklinde vurgu yaptı.

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu daha sonra şöyle dedi:

“Bu fakültelerin son sınıf öğrencilerinin, staj ve intörn adı altında mesleğe hazırlık kapsamında öğretim görevlisi nezaretinde tedavi hizmeti görmektedir. Tıp fakültesi son sınıflarında okuyan öğrencilere, intörn dönemi boyunca ödenen cüzi ücretin diş hekimliği öğrencilerine de ödenmesi gerekmektedir. Bu hususta bir çalışmanız var mıdır? Bu konuda yapılacak bir düzenlemenin, hem mesleğe hazırlık kapsamında, hem de ailelerin yükünü hafifletmek yönünde olumlu bir düzenleme olacaktır.”

Editör: TE Bilişim