CHP Eskişehir İl Başkanı Abdülkadir Adar, delege seçimleri, Seyitgazi, Alpu, Sarıcakaya’nın yolları ve yapılan doğalgaz ve elektrik zamları ile ilgili görüşlerini açıkladı.

41 mahallede delege seçimleri yapıldı     

CHP’nin seçim sürecine girdiğini ve hafta sonu cumartesi günü mahallelerde delege seçimlerine başladığını vurgulayan CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar, “Odunpazarı’nda 22 mahallede, Tepebaşı’nda ise 19 mahallede delege seçimlerinin gerçekleştirildi. Genel Merkezimizin belirlediği takvim çerçevesinde 9 Kasım itibariyle mahallelerde delege seçimleri başladı.  Bu süreç olgun bir hava içerisinde geçiyor.  Mahallelerde yapılan delege seçimleri ile partimiz ilçe kongrelerine hazır hale gelecek.  14 Kasım tarihinden sonra da ilçe kongrelerinin takvimi başlayacak.  Aralık sonu itibariyle de ilçe kongreleri tamamen bitmiş olacak” dedi.

Yollar neden yapılmıyor

AK Parti İl başkanı Zihni Çalışkan’ın basın açıklamalarında Eskişehir’e yaptıkları yatırımlardan, yollardan söz ettiğini belirten Adar, Seyitgazi-Kırka yolunun, Alpu-Beylikova, Mihalıççık yollarının neden yapılmadığını sordu?

Seyitgazi-Kırka yolunda bu yıl içinde 50 tane trafik kazası meydana geldiğini belirten Adar şunları söyledi.

 “Seyitgazi’den başlayıp Afyon sınırındaki son köyümüz olan Gökbahçe’ye kadar olan kesimde yol son derece kötü.  Bu yol aynı zamanda İç Anadolu’nun Ege’ye ve Akdeniz’e açıldığı yoldur. Bu yolun öncelikle yapılması gerekir.  Bu yol üzerinde sadece 2019 yılı içerisinde 50’ye aşkın trafik kazası yaşanmış.  Bu da yolu bir anlamda ‘ölüm yolu’ niteliğine kavuşturmuş. Sürekli yaptıkları yollarla övünen bir Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı var. Ama sanki Eskişehir’i cezalandırırcasına, Eskişehir’de bu yollar dikkate alınmıyor.  31 Mart seçimleri öncesi Alpu-Eskişehir, Alpu-Beylikova-Mihalıççık yolu üzerinde benzer bir çalışma yapılmıştı. O dönemde iktidar partisi milletvekilleri, iktidarı destekleyen partinin milletvekili bu konuda sözler verdiler.  O yolun, seçim yatırımı için yapılmadığını bize ispatlarla diye düşünüyorduk ama yolun belli kısmında çalışma yapılmış, iş makineleri çekilmiş. O yol da başka bir seçime kaldı.  Milletvekillerimizden aldığımız bilgiye göre hükümetin bu yollarla ilgili hiçbir yatırım projesi yok.  Sarıcakaya yolu yıllar önce ihale edildi, hala bir tek çivi çakılmadı.  Eskişehir milletvekillerinin biraz daha Eskişehir için duyarlı olmaya davet ediyorum.

İktidar partisi il başkanı gözlerini açmalı yapılanları görmeli

İktidar partisinin İl Başkanı, sürekli Eskişehir’e yaptıklarını söylüyor, yerel iktidarda CHP’nin halkı maketlerle oyaladığını ve artık maket görmek istemediklerini icraat görmek istediklerini söylüyor.Herhalde  Ben dil sürçmesi diyorum. Yapılanları görmemek hangi anlamda olduğunu farkında olmamak, hele hele Eskişehir halkının son derece beğeni ile kullanılan ve beğeni ile izlenen bu çalışmalar seçimlerde oyla takdir edilerek mevcut belediye başkanlarımızı iktidara getiriyor. O zaman yanlışlık AKP il başkanlığında gözlerini dört açmalı ve yapılanları çokdikkatli izlemeleri gerekiyor. Yapılmayanlar  tamamen hükümet tarafından Eskişehir’e görülen reva davranıştan kaynaklanıyor. Tramvay uzatma hatları çalışmaları var. Gazi Yakup Satar Caddesi üzerinde hızlı trenin üzerinden geçme konusunda aylarca Büyükşehir Belediyesi oyaladı. TCDD genel müdürlüğünden izin almak 3 ay izin almak gerekiyordu. Önemli olan kurumların birbirlerine yardımcı olmak zorundadır. Engellemeyi bırakın destek verin.”

Doğalgaz faturaları can yakacak

Doğalgaz faturalarının gelmeye başladığını vurgulayan ve bu süreç içinde vatandaşların bir haftalık soğuk havalarda kombilerini ve merkezi ısıtma sistemlerini açtıklarını belirten Adar, “Gelen faturalar , önümüzdeki aylarda insanların cebini tam anlamıyla yakacağı aşikar “ diye yorumladı.

Doğalgaz ve elektrik faturaları konusunda hükümete seslenen CHP İl Başkanı Abdülkadir Adar şunları söyledi:

“Eğer bizim maliyetlerimizi kurtarıyorsa doğalgaz fiyatlarında indirime gidilmesini şu kış koşullarında zorunlu görüyorum. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirime gidilmesini zorunluluk olarak görüyorum. Gerçekten vatandaşlara yardımcı olmak istiyorlarsa, vatandaşların maaşlarına enflasyon düşüyor gerekçesiyle yükseltmediği maaşlarına katkı olmak açısından doğalgaz ve elektrik fiyatlarında ucuzluğa gitmelerine diliyorum.

Alpu’da bir termik santral projesi var. Eskişehir’de yol yatırıma hiçbir madde konulmazken, termik santral yapımı ile 60 bin metrekarelik sondaj çalışması Cumhurbaşkanlığı bütçesi yatırım programına konuluyor. Yani termik santralden vazgeçilmediğinin bir işaretidir.  Türkiye’nin ürettiği elektrik 90 bin megavat, tükettiği ise 45 bin megavat. Parasını ödediği kullanamadığı elektriğin fiyatını indirerek vatandaşa doğrudan katkıda bulunulması çok önemli.

Elektrik üretim fazlası varken, oradaki ziraat iklim koşullarını, tarım ve yaşam koşullarını yok edecek bir termik santralinde ısrar etmenin hiçbir faydası yoktur. !

Editör: TE Bilişim