Demokrat Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Ural Çakır, Libya’ya asker gönderilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı teskeresinin meclisten geçtiğini hatırlatarak, karara tepki gösterdi.

Bugün Libya’da bir taraftan ulusal mutabakat hükümetinin diğer tarafta ülkenin yaklaşık yüzde 70’ini elinde bulunduran halk dervişlerinin bulunduğunu ifade eden Çakır, “Bizler Türkiye olarak Libya’da taraf tutmak zorunda mıyız? Suriye’deki yanlış politikanın bir diğeri burada sergilenmektedir. Hiçbir zaman arzu etmediğimiz, Allah korusun Libya’dan bir şehit geldiğinde şehit babası Libya sağ olsun mu diyecek? Cenazeye katılan halk, ‘Şehitler ölmez, Libya bölünmez’ diye mi slogan atacak? Ege’de burnumuzun dibinde Türk analarının işgaline kimsenin kılı kıpırdamıyor” dedi.

1 Ocak itibariyle asgari ücrete de yüzde 15 zam yapıldığını kaydeden Çakır, “Net ücret 2324 lira oldu. Geçtiğimiz bir yıl içerisinde doğalgaz ve elektriğe yapılan zam yüzde 50’yi geçti. Fakat nedense yıllık enflasyon yüzde 11.84 çıktı. Pazar yeri enflasyonu bile yüzde 30 civarında. Şimdi soruyorum. Sayın asgari ücretlim, sayın emeklim, aldığın zamdan memnun musun? Sen bu iktidara biat ettiğin sürece sürünmeye mahkumsun” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim