İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, DSİnin Eskişehir çiftçisine haksızlık yaptığı gerekçesi ile Tarım ve Ormanı Bakanı Pakdemirliye soru önergesi verdi.

DSİ’nin 2002-2018 yılları arasında Konya’ya yaptığı 16 barajla %162 sulama alanı artışı, Afyon’a yaptığı 38 baraj ile %90 sulanabilir tarım arazisinde artış sağlarken Eskişehir’e 9 baraj yaparak sadece %44 lük bir sulama alanı artışı sağlamasını Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması isteğiyle verdiği yazılı soru önergesi ile meclis gündemine taşıdı.

Kabukcuoğlu Sözlerine” Eskişehir çiftçisi, ilimize yapılması gereken tarımsal yatırımların siyasi gerekçelerle başka illere kaydırıldığını düşünmektedir” diyen Kabukcuoğlu Bakanaa şu soruların yanıtlanmasını istedi.

1-Özellikle sulama baraj yatırımlarının planlanmasının adil, çiftçilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ve tarafsız yapıldığını düşünüyor musunuz?

2-İlimizin baraj yatırımlarının diğer illerin çok gerisinde olmasının nedeni nedir?

3-Önümüzdeki yıllara yönelik Eskişehir ili için planlanan sulama barajı yatırımları nelerdir? Bu yatırımların hizmete alınma zamanları nedir? Yatırımlar sonucunda Eskişehir sulanan tarım arazilerinde kaç hektarlık bir artış beklenmektedir?

Editör: TE Bilişim