DSP Eskişehir il Başkanı Hüdaver Bekler"in istifasıyla yeniden oluşturulan DSP İl Yönetiminde Salih Güven DSP Eskişehir İl Başkanlığına atandı. DSP atanan yeni Başkan Salih Güven  35 yaşında olan DSP'nin, 12 Eylül’den sonra kurulan ve halen aktif olan  “Türkiye'nin en eski partisi” olduğunu iddia etti. Güven, “3 kez ülke yönetmiş, bir çok başarılı belediye başkanını kamuoyunun önüne çıkartmıştır. DSP bugün yine kendisine duyulan ihtiyaca cevap vermek için mücadelesini sürdürmektedir. Eskişehir il örgütü olarak çalışmalarımıza etkin olarak devam edecek, partimizi ileriye taşıyacağız

Partisinin vizyonunu “Herkesi Kucaklamak” olarak açıklayan Güven açıklamasını şöyle noktaladı: “Ülkemizde evrensel sol değerleri somut ve soyut somut ve soyut koşulları harmanlayarak Atatürk’ün izinde, Kurucu- Kuramcı genel başkan Bülent Ecevit’in ışığında, genel başkanımız Önder Aksakal önderliğinde; vatansever, milliyetçi, sol, sosyal politikaların sahibi DSP, iktidar mücadelesini ilk günkü gibi sürdürmektedir.”   Dedi.

SALİH GÜVEN KİMDİR?

 

25 Şubat 1965 Mihalıççık doğumlu Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunu Devlet Memurluğundan emekli, Yerel ve Ulusal Gazetelerde haber ve makaleleri yayınlandı.   Reklam ve Basın Yayın işleri yapan  CGS Medya Sahibi olan Güven  Bizim Mihalıççık Dergisi, Mihalıççık Gazeteleri yayınlamaktadır. Siyasette 1993-1998 yılları arasında DSP Mihalıççık İlçe Başkanı olarak görev yaptı. 2017-2018 yıllarında DSP Eskişehir DSP İl Sekreterliği görevinde bulundu  Tarihi ve Kültürüyle Mihalıççık,Dünden Bugüne ikizafer köyü Mihalıççık”a İz Bırakanlar isminde yayınlanmış üç kitabı bulunan Güven Miyad Yönetim Kurulu üyesi, Mihalıççıklılar El Ele Yardımlaşma Derneği Başkanı,Kamu-Der, Genç Nesiller Derneği Eskişehir Temsilcisi Mihalıççık Turizmi Geliştirme Kooperatifi kurucusu ve yönetim kurulu üyesi  31 Mart 2018 Mahalli seçimlerinde DSP Parti Alpu Belediye Başkan adayı oldu.  Evli ve bir kız çocuğu babası.

Editör: TE Bilişim