Demokratik Sol Parti’nin 32. Kuruluş yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, Atatürk’ten sonra en büyük devlet adamı, halkçı lider Bülent Ecevit’in kurduğu DSP’nin Ecevit’in küresel birası ve ilkelerinden taviz vermeden siyasi mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Ecevit’in “Ülkesi ve milletinin menfaatini her şeyin üzerinde tutan, solculuğu yukarıdan dayatma bir öğreti gibi değil, tabandan, halka bütünleşerek ve beraber inşa edilecek bir felsefe olarak gördüğünü” ifade eden DSP Genel Başkan yardımcısı Tambova, “Halka rağmen, dogmatik ve bürokratik sosyal demokrasinin karşısında olmuş, halkı küçümseyerek ya da yok farz ederek yaratılan tüm fikirleri reddetmiştir. Ülkemizi yöneten iktidarın iç ve dış, ekonomik ve sosyal bütün politikaları iflas etmiştir. Türkiye hızla, bir otoriter yönetimine doğru gitmekte ve meclisteki muhalefet partileri de bu duruma seyirci kalmaktadır” dedi.

Bu sistemin çöktüğünü ve çürüdüğünü belirten Tambova şunları söyledi:

“DSP’yi yok etme çabası iki taraflı sürdürülmekte ve şunu herkes çok iyi bilmektedir. DSP milletimizin teveccühüne mazhar olmuş, ideolojisi sağ ya sol olsun, her vatandaşımızın oy verebileceği bir partidir. Bundan sonra da, iktidar için aynı karanlıkla yürümeye devam edecektir. Hiç kimse Ecevit’i eleştirebilecek ya savunacak yeterlilikte değildir. DSP olarak, 32. Yaş günümüzü kutlayacak ve Ecevit’in ‘ben olmasam da DSP’yi DSP’liler yaşatacak’ sözünü boşa çıkarmayacağız.”

                                                  

Editör: TE Bilişim