DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, Hanife Komar’ın sunduğu ‘Seçime Doğru’ programına özel açıklamalarda bulundu. Tambova, “İki merkez ilçe belediye borçlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin de Sayıştay denetim raporuna göre kaynakların etkin ve verimli kullanımına ve şeffaf, belediyecilik anlayışına ters düştüğü kanaatine vardığına  dair iddialar var” dedi.

DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve ‘Ecevit’in halkı anlayarak siyaset yapma anlayışını DSP’nin belediyecilik anlayışında da vardır. Bizler tabi ki Ecevit’in ışığında yol alacağız. Çalışmalarımızda olumlu geri bildirimler alıyoruz. İttifaklar yoluyla bizlere iki kutuplu bir seçime angaje olmamız istendi ama bu sistem ve süreç hem seçmeni hem de adayları yıprattı” diye konuştu.

HALKIN TERCİHİ DSP

Tambova, seçmenin neden DSP’ye yeniden yöneldiğini ise şu sözlerle aktardı, “Hem ülke genelinde hem de Eskişehir’de iki yapıdan birine oy vermek istemeyen DSP’yi tercih ediyor. Seçmende bu yönlü bir beklenti olacağını sahaya inmeden anlayamamıştık. Eskişehir’de kamuoyundaki birçok marka isim DSP kadrolarında yer almış isimlerdi. DSP’nin bu yükselişi bazı kesimleri mutsuz edebilir ancak biz mutlu bir azınlık değil, mutlu bir Eskişehir için yola çıktık. Ülke genelinde de partimize gelen efsane isimler bizlere güç verdi. DSP bu ülkeye lazım diye yıllarca anlattık, DSP misyonunu yitirmemiş bir partidir. Bu bizlere Ecevit’in mirasıdır ve biz bu mirasa layığıyla sahip çıkmak için gece gündüz demeden, pes etmeden sahip çıktık. O yüzden bu seçimin sürprizi DSP olacaktır ve DSP Türkiye’yi yeniden inşaa etmek adına çok büyük adımlar atacaktır.”

DSP’NİN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYORUZ

CHP’li küskünler DSP’ye geldi, DSP oyları bölüyor şeklinde kamuyu yanıltan söylemlere cevap veren Tambova, “ Biz ittifaklara sırtını dayamış bir parti değiliz. Kaldı ki o ittifakların tabanlarında da bir uyum söz konusu değildir. Ama artık tek başlarına dayanacak güçleri kalmadı ki birbirlerinin koluna giriyorlar. Ana muhalefet tarafından yaratılan yanlış bir algı var. Ama unuttukları bir şey var ki, seçmen zannettikleri kadar cahil değil! Biz partimizin kapılarını bizimle doku uyumunu sağlayabilecek, misyonumuzla hareket edecek herkese açtık. Bir seçim kazanmak ve DSP’nin geleceğini inşaa etmek istiyoruz. Bir makam elde etmek için gelenlerle değil, DSP’ye teveccüh gösterenlerle yola çıktık. İnsanların bir umudu oldu bu parti” dedi.

İKTİDAR SORUNU KADAR ANA MUHALEFET SORUNU VAR

Kararsız bir seçmen kitlesi olduğuna vurgu yapan DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dilara Tambova, “ Kafası karışmış, sandığa küsmüş, umutsuz bir seçmen kitlesi var. Bu partiler kendi seçmen kitlesini neden umutsuzluğa sevk etti onu iyi analiz etmek gerekiyor. . İktidar da ana muhalefette seçmen örgütlerini çok yormuş. Bizim bugün gördüğümüz tablo bu. Evet bir iktidar sorunumuz var ama bir o kadar da ana muhalefet sorunumuz var. Biz ayrı bir siyasi partiyiz, bize uzak ya da yakın doğruları söylemekle yükümlüyüz. Tüm partiler bizim rakibimizdir. Hepsine karşı gerektiğinde en etkili muhalefeti yaptık. Yanlışları da korkmadan söylemeye devam edeceğiz. Biz siyasette fırsatçılık politikası gütmedik ve bu kadar haksız ithama karşı biz de cevap hakkımızı kullanıyoruz. Yerel yönetim sürecini bile yönetemeyen bir ana muhalefet var. İnsanlar çıkış noktası bulamaz hale geldi” ifadelerine yer verdi.

ORTAK AKILLA YÖNETİM

Yerel seçimlerin, genel seçim havasında götürülmek istendiğini aktaran Tambova, “ Muhalefetin eli böyle daha güçlü oluyor. DSP’nin CumhuriyetKent diye çok güzel bir projesi var. İstiyoruz ki bunları anlatalım. Diğer partilerin ortada projeleri bile yok. Yerelden genele iktidar olmuş bir parti olarak yerel seçimlerin önemini çok iyi biliyoruz. Aldığımız belediyelerin DSP ideolojilerine uygun belediyeciliği ile halka yeniden insanca yaşama fırsatı vereceğiz. Hizmet noktasında adaylarımızda da aynı heyecanı görüyoruz. Biz, yönetimlerin ivedilikle değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ortak akılla bu kenti yönetmemiz gerekiyor. Bu şehrin en büyük sorunu tek akılcılık. Siyaseti nasıl doğru yöntemlerle yapılabileceğini gösterdiğimize inanıyorum. Mevcut yönetimlerden kurtulmamız lazım” diye konuştu.

TEKNİK KONULAR ÇÖZÜLÜR ÖNEMLİ OLAN DÜRÜST BELEDİYECİLİK

Tambova, “İki merkez ilçe belediye borçlarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nin de Sayıştay denetim raporuna göre kaynakların etkin ve verimli kullanımına ve şeffaf, belediyecilik anlayışına ters düştüğü kanaatine vardığına  dair iddialar var. Biz bu iddiaların takipçisiyiz. En azından belediye kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması noktasında bu iddiaların takipçisi olacağız. Belediyeler kaynaklarını etkin ve verimli kullanmalı. Vatandaşa hizmet noktasında olmalı, benim bir kuruşum harama mı dönüşmüştür, helal işlerde mi kullanılmıştır bu konularda geceleri rahat uyumak istiyorsanız, sizden alınan bu paralar bize hizmet olarak dönecek mi kaygısını taşımayacağınız tek parti DSP’dir. Teknik konular bir şekilde çözülür, ama hakkaniyetli dürüst belediyecilik önemli. ” dedi.

Dilara Tambova, Eskişehir’de siyasi marka olmayı Bülent Ecevit sayesinde kazanan isimlerin, şu an DSP ile mücadele içerisinde olduğunu aktaran Tambova, “Siz Ecevit ile beraber seçildiniz. Bu partiye vermek istediğiniz zararlarda Ecevit’e de zarar veriyorsunuz.

Editör: TE Bilişim