Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu üyesi İsmail Satekin, pembe tablolar çizilerek, rakamlarla oynanarak karşı karşıya olduğumuz, işsizlik, enflasyon ve diğer sosyal sorunların üstü örtülmek istendiğini söyledi.

Ülkemizde işsizliğin yüzde 14’e yani yaklaşık 5 milyon insanı ilgilendirdiğini ve umutlarını yok eden bir boyuta ulaştığını ifade eden SP İl Yönetim kurulu üyesi İsmail Satekin, “Bu rakamlar toplumun sabrını ve tahammülünü zorlamaktadır. Bu grubun dışında bir de 2324 TL gibi bir rakama mahkum edilen asgari ücretli kitle vardır. Aralık ayında yoksulluk sınırının 7044 TL olarak açıklanması bu bahsettiğimim bu iki kitlenin ne kadar zorda olduğunu bize anlatmaktadır” dedi.

Birkaç büyük projeden bahsederek ülkenin ve milletin büyük bir bölümünün yok sayılamayacağını kaydeden Satekin, “Düzen adil düzen olmalıdır. Projeler üretime dönük, işsizliği azaltan nitelikte olmalıdır. Ayrıca yatırımlar adil bir şekilde, ülkenin bütün bölgelerine ve illerine dağıtılmalıdır. Yatırımların belli bölgede ve rant çevrelerinde toplanması büyük bir adaletsizliktir. Enflasyon yüzde 11,9 olarak açıklanmıştır. Elektrik, doğalgaz, gıda ve bir çok kalemde, yerelde su fiyatları düşünüldüğünde enflasyonun çok daha yüksek olduğu aşikardır. İşsizliğin başka bir temel sebebi de eğitim sistemidir. Öğretmenlerimizin öğrencileri zamanında meslek eğitimine yönlendirememesi de işsiz gençlerin sayısını arttırmaktadır. İktidar seçim kazanma ekonomisinden vazgeçip gerçekçi politikalar uygulamalıdır” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim