DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, DSP’nin onursal başkanı, eski başbakanlardan Bülent Ecevit’in ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

“Büyük devlet adamı, Onursal Genel Başkanımız ve Partimizin kuramcısı; Türkiye Cumhuriyeti Devletinde, bakanlık ve başbakanlık yapmış müstesna şahsiyet Sn Bülent Ecevit’i, vefatının 13. Yılında özlem ve saygıyla anıyorum” diyen Tambova,  “Aslında bugün, tüm Türkiye onu, özlemle anıyor ve hatta mumla arıyor demek yanlış olmaz. Kendisini iktidardan düşürmek için, iç ve dış düşmanlar; Türkiye tarihinin gördüğü belki de en organize yıpratma ve yok etme operasyonunu düzenleyip, aslında ülkemizle beraber orta doğunun da kaderiyle oynadılar. Bugünkü kendini bilmez, şuursuz siyasetçiler ve o dönemde kendini solcu ve Atatürkçü diye tanımlayan ‘sözde’ gazeteci ve demokrat aydınlar da Ecevit’e kurulan bu hain kumpasların destekçisi ve hatta bizzat kurgulayıcısı oldular” dedi. Bugün, bazı gazetecilerin adeta günah çıkarır gibi konuştuklarını belirten DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:

“Aradan geçen zamanın telafisi ve yarattığı tahribatın onarımının, ülkemiz ve coğrafyamız açısından pekte kolay olmayacağı gün gibi aşikar. O günlerde, hangi gerekçeyle olursa olsun Ecevit’i yıkmak ve yerine, yeni bir umut olarak lanse ettikleri AK Partiyi iktidar yapmak için adeta yarışa giren, sonradan da yetmez ama evetçi olan ‘demokrat aydınlar’ 17 yıl sonra bugün şaşırmış gibi yaparak, nereden çıktı bu otoriter iktidar diyebilmekteler. Şunu bilin ki, zaten Ecevit sizlerin aydınlığına, demokratlığına, solculuğuna ve Atatürkçülüğüne hiç itibar etmemiş, hiçte inanmamıştır. Ecevit, asıl siyasi mücadelesini, sizin gibi sahte demokratlara ve gardırop Atatürkçülerine karşı vermiştir. Çünkü, zamana ve zemine göre değişip, dönüşebildiğinizi çok iyi bilmekteydi. Bugünkü AKP iktidarı da büyük ölçüde bu çarpık zihniyetin eseridir. O gün Ecevit’e hakaret etmek için adeta yarışan bu güruh, bugün yüzleri kızarmadan ‘Ecevit olsaydı’ böyle olmazdı diyebilmekteler. Herkes şunu bilmelidir ki! Ecevit; milliyetçiliğinin, Atatürkçülük ve demokratlığının, vatanseverliğinin zekatını verse, sizlerin toplam yükünüzü çok rahat karşılar. Bugün adeta, ülkemizin tarihini hafızalardan silip, kendilerine alternatif tarih yazmaya çalışan ve ülkenin kaderi kendileriymiş gibi davrananlar, hiç bir zaman muvaffak olamayacaklar. Çünkü ülkemizin kaderini belirleyen ve en güzel hikayesini yazanlar, Başta Büyük Atatürk ve Silah Arkadaşları ve sonrasında ise; Ecevit gibi, korkusuz, yurtsever liderlerdir. Ege’nin mavi suları ve haşhaş tarlaları da buna şahitlik edecektir. “

Editör: TE Bilişim