DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, Odunpazarı İlçe Başkanlığına atanan Fatih Altaş’ı kamuoyuna tanıtarak partisinin yerel seçim çalışmalarını ve aday belirleme sürecini başladığını söyledi.

Eskişehir il ve ilçe yönetimlerinin her türlü zorluğa ve engellere rağmen, görevinin bilincindedir ve bilinçle hareket etmeye devam edeceğini belirten Tambova, “ Seçim sürecinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı geçmişte edindiğimiz tecrübeler doğrusunda, gereken tedbirlerleri alacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçte, şahsımın ve Eskişehir örgütümüzün bilgisi ve iradesi dışında yapılacak her türlü organizasyon; tarafımızca, illegal sayılacak ve bu tür eylemlere destek veren kişi ve kurumların, partimizi yıpratmaya dönük, maksatlı bir girişimi olarak algılanacaktır” dedi.

“Bu girişimlere; şu veya bu şekilde, hangi gerekçelerle olursa olsun, destek verenlere de günü geldiğinde gerekli cevabı, gerek kamuoyunda gerekse alanlarda vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” diyen DSP Genel Başkan yardımcısı  Dilara Tambova şunları söyledi:

“Bizler Demokratik Sol kültürün bize vermiş olduğu siyasi nezaket ve etik kurallarla siyaset yapan kişileriz. Ancak bu saygı ve nezaketimiz, zayıflık ya da zafiyet gibi algılanıp bir şekilde suiistimal edilmeye kalkışılırsa, o zaman gerektiğinde partimizi ve ilkelerimizi savunmak adına nasıl bir direnç göstereceğimize de tarih tanıklık etmiş olur.

Bu arada, her seçim döneminde yaşanan olayların yeniden tezahürünü görmekteyiz. Bülent Ecevit'i siyasi söylemlere alet etmek, belli bir kesimin kronik alışkanlığı haline geldi. Seçim sathı mahalline girildiğinde herkes Ecevit'in projeleri üzerinden kendisine siyasi bir rant sağlamaya çalışmaktadır. Ancak! Ecevit'in ilkelerinin yaşatılacağı ve projelerinin gerçekleştirileceği yer sadece Demokratik Sol Parti'dir. Herkesi Bülent Ecevit’in maneviyatına saygılı olmaya davet ediyorum.  Çünkü kendi ifadesiyle, Ecevit'in tek bir siyasi mirası vardı! O da Demokratik Sol Parti'dir.”

Editör: TE Bilişim