Liberal Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Önder Artan, yeni eğitim-öğretim yılı nedeniyle bir açıklama yaparak eğitimin ileriye gideceğine geriye gitmeye başladığını öne sürdü.

18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmen bu eğitim öğretim yılına da sorunlarla gireceğini ifade eden Artan şunları söyledi:

“ Derslik açıkları, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, karma eğitim sisteminin kaldırılması, taşımalı eğitim, uluslararası sınavlardaki başarısızlıklar, öğrencilerin tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkûm edilmesi, çocukların örgün eğitim dışına itilmesi, istediği okulda okuyamayan çocuklarımız, öğretmenlerin özlük sorunları, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik, liyakatsizliğin ve yandaşlığın hâkim olması gibi sorunlar maalesef bu öğretim yılına da taşınıyor...Eğitimin gitgide ileri gideceğine geriye gittiğini görüyorum. Avrupa’daki eğitimden çok gerideyiz. Çocuklarımızın gelecek hayalleri,onlara umut bağlayan ailelerin istekleri,eğitim ve öğretim camiasında hizmet veren fedakar öğretmenlerin istek ve çözüm önerileri dikkate alınmamaktadır. Atatürk'ün ilkeleri ve inkılapları yolunda ilerleyen çağdaş, özgürlükçü bir eğitim-öğretim yılı olmasını diliyorum.Tüm öğretmenlere ve öğrencilere  2018-2019 eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum...”

Editör: TE Bilişim