Saadet Partisi Kadın Gençlik Kolları Başkanı Mervenur Bingöl, tüm öğretmenlerin gününü kutlayarak Türkiye’nin OECD ülkeleri arasında öğretmenine en düşük maaşı veren ülke olduğunu söyledi.
Milli Eğitim meselesinin her yeni öğretim yılında konuşmalarla dile getirildiğini, ancak sorunların bir başka zamana ertelendiği anımsatan SP Kadın Gençlik Kolları Başkanı Mervenur Bingöl, “Öğretmenlere uygun çalışma şartlarını hazırlayamayan, hak ettikleri maddi imkanı temin edemeyen bir sistemden, kaliteli eğitim beklemek hayaldir. Diplomanın ekonomik açıdan bir sınıf atlatma aracı olarak görülmesi öğretmenler üzerindeki baskıyı arttırmaktadır” dedi.
Eğitim sisteminin rötuşlarla düzeltilemeyeceğini vurgulayan Bingöl şunları söyledi:
“Eğitim sisteminde; sınav sayısında değişiklik yapmanın, sınavları azaltmanın örneklerini yaşıyoruz. Bunlar ölüye makyaj yapma çalışmalarıdır. Sistemin kökten değişmesi gerekmektedir. Bir ülkenin yüksek öğretimdeki başarısı üniversite sayısının çokluğu ile değil, o üniversitelerde verilen eğitimin kalitesi ile ölçülür. Gençlerin ellerine tutuşturduğumuz diplomalar ‘İşsizlik Sertifikasına dönüşmüşse 500 üniversitemiz olsa ne fark eder. Kendini tarihini bilen, özgüven sahibi, dünyayı tanıyan, sorumluluklarının farkında olan bir genç ile geleceği kuşanabiliriz. Bilgisayarının, takım tezgahının, laboratuar masasının yanına alın terini, inancını, ideallerini koyabilen genç ancak yeni bir dünyayı kurabilir.
Çağın fen ve teknolojik bilimleriyle teçhiz edilmiş, ahlak ve maneviyat sahibi gençler yeniden büyük Türkiye’nin inşasında en değerli servetimiz olacaktır.”
 

 
Editör: TE Bilişim