Emek Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya, Emek Partisi Eskişehir İl Sekreteri Yahya Kaya,AK PARTİ’nin okullarda parti çalışmaları yaptığını ve kendine yakın vakıf ve derneklerle bunu sürdürdüğünü dile getirdi.
 
ETKİLİ İLETİŞİM VE LİDERLİK KURSU” ADI ALTINDA PARTİ ÖRGÜTLENMESİ YAPILIYOR
 
AKP Odunpazarı İlçe Teşkilatının Odunpazarı’ndaki devlet okullarında “Etkili İletişim ve Liderlik Kursu” adı altında parti örgütlenmesini yaptığını belirten Kaya, “Eğitimin içeriği bir taraftan “tek din, tek mezhep” anlayışı çerçevesinde biçimlendirilirken, diğer taraftan her biri ticari şirketler gibi faaliyet yürüten dini vakıf ve dernekler üzerinden eğitime yönelik büyük bir kuşatma başlatılmıştır. Bunun örneklerinden birini de şehrimizde görüyoruz. AKP Odunpazarı İlçe Teşkilatının Odunpazarı’ndaki devlet okullarında “Etkili İletişim ve Liderlik Kursu” adı altında parti örgütlenmesi yaptığını basın ve sosyal medyada görüyoruz. Gökmeydan, Vadişehir, Emek, 71 Evler, Sultandere ve Yenidoğan Mahalleleri’nde yapılan bu eğitim, mahalle teşkilatları tarafından Facebook’tan da paylaşıldı. Üstelik bu eğitimlerin yapıldığı tarihlerde, okullarda eğitim ve öğretim de devam ediyordu. Benzer faaliyetlere yaz döneminde de devam ediliyor.
 Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, AKP’li olduğu bilinen dernek ve vakıflarla birlikte yaz okulları açtı. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Valiliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Eskişehir GHSM, Türk Dünyası Vakfı, Odunpazarı Gençlik Spor Eğitim ve Kültür Derneği, Odunpazarı Sosyal Kültür ve Gelişim Derneği, Odunpazarı Kadın Kültür ve Gelişim Derneği ile birlikte “Mahallenizde Yaz Kursları” adı altında bir yaz okulu başlatıyor. Bu kurslarda spor, müzik, resim gibi derslerin yanı sıra Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgiler dersleri de verilecek. AKP iktidarı kendine yakın dernek ve vakıflarla eğitim hayatına müdahalelerini sürdürüyor ” dedi.
 
İKTİDAR EĞİTİM SİSTEMİNİ VAKIFLAR ÜZERİNDEN BİÇİMLENDİRMEK İSTİYOR
 
İktidarın, vakıf sistemi üzerinden eğitim sistemini yeniden düzenlemek, yurt içi ve yurt dışında faaliyet yürütmek amacıyla, devlet eliyle “Maarif Vakfı” adında yeni bir vakıf kurarak eğitim sistemini kendi denetimindeki “paralel” vakıflar üzerinden biçimlendirmek istediğini söyleyen Kaya, şöyle konuştu: “Maarif Vakfının tamamen devlet/iktidar destekli olması, gerek maddi gerekse siyasi gücünü kullanarak hareket edecek olması, Paralel ile mücadele adı altında kamu kaynaklarının doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı gölge bir bakanlık gibi işe koşulacak bir vakfa aktarılması kabul edilemez. İktidar, eğitim alanında “paralel ile mücadele” adı altında yeni bir “paralel yapı” inşa etmekte, eğitim sistemini vakıflar üzerinden biçimlendirmenin adımlarını atmaktadır. AKP’ye göre okullar “özel şirket”gibi organize olmalı ve yönetilmelidir. Bu zihniyete göre öğrenciler kamusal ve parasız eğitim hakkı olan birer yurttaş değil, parası kadar eğitim alabilen birer müşteridir. AKP iktidarının orta ve uzun vadede eğitimde oluşturmak istediği piyasacı ve gerici dönüşümün en somut halini Maarif Vakfının kuruluşunda görmek mümkündür.”
                                                                                                              
 
Editör: TE Bilişim