Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge, her gelen Milli Eğitim Bakanı ile değişen ‘Eğitim Sistemi’ nin yazboz tahtasına döndüğünü söyledi.

 ‘Eğitim’de reform yapıyoruz’ adı altında AKP’li bir bakanın getirdiği ‘sistemi’, AKP’li diğer bakanın kaldırdığını kaydeden Öge, “ 15 yılda 15 sefer ‘Eğitim Sistemi’ değişti. Eğitimde kaos devam ediyor.

2017-2018 eğitim dönemi geçen hafta AKP’nin eğitime yönelik çok yönlü ama sistematik saldırıları ve tehditleri altında başladı. Eğitim sistemi başladı fakat öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin uykuları da kaçmaya başladı. Şehrin bir ucunda oturan bir öğrencinin şehrin diğer ucuna okula gönderildiği, daha açılmayan inşaatı devam eden, badanası boyası, temizliği yapılmayan okullara öğrenci verildiği, okul açıldıktan  sonra okul binalarının yıkılarak öğrencilerin başka okullara gönderildiği gerçeği ortaya çıkmaya başladı. Veliler ve öğrenciler bu durumu protesto etmek için il Milli Eğitim Müdürlüklerinin önünde eylem yapar duruma geldiler. Yetkililer ise ortalarda görünmemeye çalışıyorlar” dedi.

İlk okul çocuklarına  ilk gün 15 Temmuz, darbe, Fetö, kandırıldık dersleri verildiğini öne süren Emek Partisi İl Başkanı Hüseyin Öge şunları söyledi:

“‘İslam yemini’ ettirildi, ‘Tekbir’ nidalarıyla ufacık beyinler dinsel ögeler kullanılarak yıkanmaya çalışıldı. Çoğu öğrenciye ve velisine sorulmadan seçmeli ders olarak ‘Kuran kursu’na yazıldığı ortaya çıktı. Müfredattan çıkarılan ‘Evrim’ yerine, ‘Cihat’ dersi konuldu.

TEOG kaldırıldı. Ama  yerine ne konulacağı daha  bilinmiyor. Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı ‘endişe etmeyin’ diyor. Öğrencilerin ve velilerin ise her gün uykuları kaçmaya devam ediyor. Siyasal iktidarın temsilcileri ise çok rahat. Çünkü onlar çocuklarını ya yurt dışında ya da özel okullarda okutuyorlar. Son yıllarda özel okul sayısı 10, öğrenci sayısı ise 12 kat arttı. AKP iktidarı ‘kamusal eğitimi’ devlet eliyle tasviye ediyor. Parası olanların özel okullarda ya da yurt dışında okuyacağı, parası olmayanların ise ya ‘medrese’ ya da ‘İmam Hatip Okullarında’ okuyacağı bir sistem getirilmek isteniyor. AKP iktidarının amacı; kendilerine ‘biat edecek’, ‘dindar ve kindar’ nesiller yetiştirerek ‘Tek adam-Tek Parti’ iktidarını devam ettirmektir.

Eğitim ve sağlık bir kamusal haktır. Ücretsiz olmak zorundadır. Bilimsel, Laik, Nitelikli ve Parasız eğitim hakkı için bu gün her zamanki günden daha fazla mücadele etmemiz önem kazanmıştır. Birleşirsek ve mücadele edersek kazanırız.”

Editör: TE Bilişim