Türk Eğitim Vakfı’nın verdiği iftar yemeğine katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye'nin geleceğinin başta kız çocukları olmak üzere çocukların ve gençlerin eğitiminden geçtiğini belirtti.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Eskişehir Şubesi'nin öğrencilere burs imkanı sağlayan gönüllüler ile bursiyer öğrenciler için düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Türkiye'de çocukların ve gençlerin eğitimine katkılarından dolayı TEV'e ve katkı sağlayan hayırsever yurttaşlara teşekkür etti.
Türkiye’nin aydınlık geleceği için eğitime destek veren ve önde gelen bir sivil toplum kuruluşu olan TEV’in faaliyetlerini beğeniyle takip ettiğini belirten Çakırözer, geride kalan 48 yılda vakfın toplam 223 bin 600 yurt içi, bin 665 yurt dışı burs sağladığını öğrenmekten de büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Çakırözer, eğitimin devletin asli görevleri arasında yer almasına rağmen, TEV’in destekleyici rol alarak eğitimdeki fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla özellikle kız çocuklarının eğitimi için yola çıktığını hatırlattı. CHP’li Çakırözer, “TEV sağladığı katkılarla öğrencilerin hayatlarına dokunup onlar için ışık olmanın, umut olmanın mümkün olduğunu ortaya koyuyor. Hepimiz örnek almalı ve bu çabalara katkı sağlamalıyız” dedi. Çakırözer, TEV Eskişehir Şubesi Yürütme Kurulu Başkanı Sevim Salkım ve çalışma arkadaşlarına da hayırseverler ile bursiyerleri böylesine güzel bir ortamda bir araya getirdikleri için teşekkür etti
EĞİTİME SON DARBE: MAARİF VAKFI
Son yıllarda eğitimde yaşanan sorunlara da dikkat çeken Çakırözer, Meclis gündemine getirilen Maarif Vakfı tasarısıyla eğitime bir darbenin daha vurulacağını belirterek, iktidarın ideolojisine uygun bir nesil yetiştirmek amacıyla kurulan çeşitli vakıf ve derneklerin Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını belirleyecek bir hale dönüştürüldüğüne dikkat çekti. Bakanlık bütçesinden ayrılacak pay ile kurulması planlanan Maarif Vakfı marifetiyle bakanlığın devre dışı bırakılacağını belirten Çakırözer,  Anayasa’ya aykırı olarak kamusal bir görev verilecek olan bu vakfa henüz kuruluş aşamasında bakanlık bütçesinden 1 milyon lira aktarılacağını söyledi. Çakırözer, gerici ve bilimsellikten uzak bir anlayışla eğitimin yaz-boz tahtasına çevrilmesinin doğru olmadığını sözlerine ekledi.

 
Editör: TE Bilişim