Saadet Partisi Eskişehir İl Divan toplantısı bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan SP Eskişehir İl Temsilcisi ve Bayburt eski milletvekili Bahattin Elçi, dış sorunlar ve eğitime yönelik eleştirilerde bulundu.

Kuşatılan bir ülke durumuna götürüldüğümüzü öne süren Elçi,  “15 yıldan beri uygulanan dış politikada yanlış tercihler bizi bu noktaya getirdi sıkıştırdı. Millet olarak devlet olarak bir beka sorunu yaşanıyoruz. Her şey büyük İsrail kurulması için, Erbakan hoca 30 yıl önce olaya dikkat çekmiş ve mutlaka tedbir alınmasını söylemişti.

Suriye Irak'ın İran'ın Türkiye'nin ne hale geleceğini ifade etmişti. Bugün geldiğimiz noktada merhum Hoca'nın görüşünün ne kadar haklı olduğunu, Milli Görüş'e ne kadar ihtiyaç olduğu görülüyor. Halkı Müslüman olan ülkeler bir araya gelemiyorlar, aynı görüşte birleşemiyorlar. Bizim kıblemiz nerede işte nokta buradadır.  Müslümanları hali böyle olunca Büyük İsrail projesi böyle adım adım ilerliyor” dedi.

Türkiye'de dış politika,  eğitim gibi sorunları   bulunduğunu ve sorunların arttığını kaydenen Elçi şunları söyledi:

 Sorunların artması Milli Görüş'e göre yöneltilmediği için.

Şimdi Teog kalksın mı kalkmasın mı, sınavlar kalksın mı kalkmasın mı? Bunlar şekilde olanlarla. Temelin en büyük sorunu istikamet sorunudur. Nasıl bir insan yetiştirmek istiyoruz. Örnek insan nasıl ve kim olmalıdır. Bunları doğru bir şekilde tespit etmek zorundayız.

Eğitim sistemi Milli olmasına rağmen millikten çok uzakta. Halkın değerleri ile örtüşmeyen, yapılmayan eğitim batı taklitçisi, materyalist, ahlaksız maneviyatsız kişiliksiz kimliksiz bir nesil ortaya çıkar.

Onun sebebi de Milli Eğitimin istikameti yanlış olmasındandır. Türkiye'de cami ile okul arasında ne kadar mesafe var? Cami ile okul karşı karşıya konuşlandırılmıştır. Caminin kıblesi başkadır,, okulun  başkadır. Cami ile okul ar asına mayınlar döşenmiş duvarlar örülmüş. Ortaya tefrika çıkıyor, satış çıkıyor. Saygı yok, sevgi yok, kardeşlik yok.

Cami ile okul arasındaki uçurum. Uçurum olmamalı. Böyle olunca cami ile okul karşı karşıya gelince çatışmalar yaşanıyor. Din ile karşı karşıya getiriliyor. Din ile ilmi karşı karşıya getiriliyorlar. oysa din ile ilim çatışmaz. Devletle milletle karşı karşıya geldi. Devletin kıblesi başka milletin başka olunca devası sorunlar ortaya çıkıyor.”

Editör: TE Bilişim