Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Haydar Büyükeren, 18 milyon öğrencinin ara tatiline başladığını vurgulayarak, bu dönem içinde niteliklerin arttırabilmesi noktasında yol alınıp alınmadığını sordu?

Çocukların evlerine yakın okullarda eğitim alabildiler mi diye soran Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Haydar Büyükeren, “Okullar arasındaki nitelik farklılıkları minimize edilebilmiş midir? Ezber ve taklitten uzak eleştirel bir dikkate sahip bireylerin yetişmesi için adımlar atılabilmiş midir? Öğrencilerin ilgilerinin takip edilerek yeteneklerine göre onlara rehberlik edilmesi konusunda yol alınabilmiş midir? Test usulü sınav yöntemlerinin öğrencileri köreltmesine karşı alınması gereken tedbirlerde bir ilerleme söz konusu mudur? Öğretimin yanında çocuklara davranış kazandırma noktasında gereken ilerleme sağlanabilmiş midir? Öğrencilerin özgür bir kişiliğe sahip olma iradesini ortaya koymaları noktasında cesaretleri artırabilmiş midir?” dedi.

Öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü de kutlayan Büyükeren, SP olarak eğitim noktasındaki hassasiyeti ve dikkati süreç içinde devam ettireceklerini ve yapıcı eleştiriler ile ortaya koydukları projelerle konuların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

                                                                         

Editör: TE Bilişim