CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eskişehir Şubesini ziyaret ederek, 3600 ek göstergenin verilmesi için başlatılan imza kampanyasına destek verdi. 

Ek göstergenin sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin hakkı olduğunu vurgulayan Çakırözer, “Sağlık emekçilerimizin 3600 ek gösterge, insanca yaşamaya yetecek bir temel ücret ve yıpranma payı talepleriyle başlattıkları kampanyanın sonuna kadar destekçisiyiz. Emekçilerimiz haklı ve meşru taleplerini alana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

İMZA KAMPANYASINA DESTEK VERDİ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın 3600 ek gösterge, insanca yaşamayı sağlayacak temel ücret ve fiili hizmet süre zammı talepleriyle başlattığı imza kampanyası devam ederken, CHP’li Çakırözer sendikaya gerçekleştirdiği ziyarette imza kampanyasına destek verdi. SES Şube Başkanı Birtürk Özkavak ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Çakırözer sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin talep ve sıkıntılarını da dinledi.

EK GÖSTERGE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİNİN HAKKI

İktidarın 24 Haziran seçimlerinden önce bu konuda verdiği sözü hatırlatan Çakırözer, “24 Haziran seçimlerinin üzerinden 7 ay geçmesine rağmen sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ek gösterge taleplerinin gündeme dahi alınmadı. Sağlık emekçilerimiz ne istiyor? Sağlık emekçilerimiz 3600 ek gösterge istiyor, sağlık emekçilerimiz yoksulluk sınırının üstünde ücret istiyor, sağlık emekçilerimiz yıpranma payının kapsamının genişletilmesini istiyor.  Gerek çalışırken alınan ücretin artması gerekse emekli olunca emekli aylıklarının iyileştirilmesi için sağlık emekçilerimizin ek gösterge rakamları artırılmalıdır” dedi.

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin haklı ve meşru taleplerinin Meclis’te ve tüm platformlarda sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Çakırözer, “Sağlık ve sosyal hizmet emekçilerimiz de açlık sınırında çalışmakta, geçinememektedirler. Ek göstergelerin tüm sağlık ve sosyal hizmet emekçilerini kapsayarak en az 3600 ek gösterge alacak şekilde kademeli olarak yükseltilerek yasalaşmalıdır. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak sağlık ve sosyal hizmet emekçilerimizin, öğretmenlerin, polislerin haklı taleplerinin sonuna kadar takipçisiyiz” dedi.

Editör: TE Bilişim